mandag, oktober 09, 2023

Russisk baptistpastor måtte flykte fra Putin-regimet


Den tidligere generalsekretæren i Den russiske baptistføderasjonen og visepresidenten for Baptistens Verdensallianse, Juri Sipko (bildet), måtte flykte fra hjemlandet Russland fordi det russiske sikkerhetspolitiet var i hælene på ham for å arrestere ham. Årsak? Den russiske baptistpastoren fortalte sannheten om Vladimir Putins brutale krigføring i Ukraina. Nå befinnrer Juri Sipko seg i Tyskland - som flyktning.                                                                                                                                          

Det var avisen Dagen som omtalte saken først.

4. august i år ble han brått og uventet varslet om at politiet hadde innledet etterforsking av han. I all hemmelighet fikk familien frakteet han til Minsk i Belarus. Så reiste han via Tyrkia til Tyskland. Der har han eb datter. De fleste av de andre ti barna bor i nærheten av Moskva. Kona kom raskt etter.

– Hun tok med bibelen min og noen ekstra ting. Så snart vinteren kommer, vil vi kjøpe tinga vi trenger, sier Sipko til cne.news

Kort tid etter at Sipko var kommet til Tyskland, hadde ei spesialavdeling fra politiet ransaket hans hjem  i Moskva. Hans sønn ble avhørt og varetektfengslet under husransakelsen. Et bilde av husransakelsen ble publisert i russiske media. Det vart rapportert at Sipko «med vilje hadde spredd falsk informasjon om den russiske hæren".

- Jeg gjorde ingenting annet enn å fortelle sannheten. Men det russiske statsapparatet kan ikke tæle det, sier Sipko.

På Facebook-sida si kaller han krigen i Ukraina for en forbrytelse.. På Youtube tar han til orde for en slutt på krigen. Han oppfordrer soldatar til ikke å delta i mobiliseringa, selv om de som en konsekvens av dette måtte gå i fengsel.

– Men sannheten er blitt kriminalisert i Russland i dag. Den kan gi deg 20 år i fengsel, sier baptistpastoren.

Dagen har et større oppslag om saken. La oss huske Juri Sipko, hans familie og våre trossøsken i Russland i våre forbønner.

Ingen kommentarer: