onsdag, oktober 18, 2023

Når verden lytter til terrorister


Hva er det som får så mange mennesker til å feste lit til ordene fra en av verdens verste terrororganisasjoner som Hamas. Kaldblodige mordere som i sin brutalitet er på linje med IS. Som gjør seg skyldige i å kidnappe og lemleste barn, voldta kvinner, utrydde hele familier. Bare fordi de er jøder. Det gjorde et uutslettelig inntrykk på meg å få del i øyenvitneskildringer fra en kibbutz i det sørlige Israel, fortelle om en hel jødisk familie de hadde funnet etter at Hamas hadde gått til angrep på den. Mor, far og barna deres bundet rygg mot rygg, drept på bestialsk vis, spedbarn halshugget, og huset deres påtent. 

En som i likhet med meg stiller slike spørsmål er journalist Jesper Sunden i Svenska Dagbladet. Det er de som benekter brutaliteten til Hamas' massedrap på sivile i Israel. Svenska Dagbladets journalist Jesper Sundén beskriver dette som et tegn på at det finnes krefter som vil benekte Hamas' brutalitet.

«I stedet fokuserer de utelukkende på sivile ofre i Gaza», skriver han.

Det er ennå ikke uavhengig bekreftet hvem som står bak angrepet som skal ha drept hundrevis på Gazastripen tirsdag kveld. Likevel får Israel skylden. Av Hamas. Terrorristene! Det var tirsdag kveld at Al-Ahli Arabi-sykehuset i Gaza by ble bombet. Ifølge palestinske helsemyndigheter ble over 500 mennesker drept. Israel sier at Islamsk hellig krig har skylden. Onsdag morgen hevder de israelske forsvarsstyrkene (IDF) å ha bevis for sine påstander.

Det er IDF-talsperson Daniel Hagari som har publisert en video med satellittbilder på X (tidligere Twitter). Hagari utdyper påstandene sine under en pressekonferanse onsdag morgen:

Hagari hevder eksplosjonen skyldtes en mislykket rakett fra den islamske hellige krigen.                   

Den ble skutt opp fra en kirkegård i nærheten. Bevisene viser at det ikke var noen strukturelle skader og ikke noe krater, så det kan ikke ha vært luftammunisjon fra oss som traff, sier han.

Israel har også en video som viser det som har skjedd: Hagari hevder at videoen, som skal vise området rundt sykehuset før og etter angrepet, støtter dette. Han har også gitt ut et lydklipp av det han hevder er to Hamas-agenter som diskuterer den påståtte mislykkede islamske jihad-raketten.

Likevel tror mange mer på en terrororganisasjon, enn på israelerne. 

Hamas er også kjent for å skyte ut sine raketter fra skoler, sykehus og moskeer mot Israel og bruke sivilbefolkningen på Gaza som levende skjold. 

Ingen kommentarer: