fredag, oktober 20, 2023

Vi lever nå i Omega-tiden - cresendoet før Krist gjenkomst


Vi lever i en tid som aldri før - de siste av de siste dager. En tid hvor "den rettferdiges sti er som et strålende lys, som blir klarere og klarere til det er høylys dag", (Ord 4,18), vi går "fra herlighet til herlighet" (2.Kor 3,18), fra "tro til tro" (Rom 1,17) - fra nederlag til seier - samtidig som verden blir mørkere: "Se, mørke dekker jorden, og det er belgmørke over folkene." (Jes 60,2)

Mer enn noensinne trenger vi menn og kvinner som lik mennene fra Issakars stamme som "forsto seg på tidene, så de visste hva Israel hadde å gjøre..." (1.Krøn 12,32) 

Det finnes en begynnelse, og en slutt. En Alfa-tid og en Omega-tid. En så-tid, og en høst-tid. Nå er HØSTEN her, både i bokstavelig og i overført. åndelig betydning. 

Omega-tiden er kulmineringen, fullendelsen av alle ting. Den er annerledes enn alfa-tiden, som har med begynnelse å gjøre. Omega-tiden er den tiden når Jesus legger toppsteinen på plass: "Han skal føre toppsteinen fram under høye rop: Nåde, nåde være med dere." (Sak 4,7b)

Vi lever i en tid - hvor Jesus, som både er begynnelsen og endeen - fullender alt. Vi er inne i cresendoeet, sluttetappen, oppfyllelsen av alle Guds profetiske løfter, både til Israel og til Menigheten.

Vi lever i en helt unik tid hvor Guds ord går bokstavelig talt i oppfyllelse - de evige løftene fra Sakarja, Jesaja og Joel. Tenk å få være med på sluttetappen, oppløpet, fanaleen. Jeg ville ikke valgt en annen tid enn denne, om jeg kunne ha valgt dn tidn jeg aller helst ha levd i. 

Ingen kommentarer: