tirsdag, april 24, 2007

Allherskeren


Jeg forundres over en ting for tiden: Hvorfor hører vi nesten ingen forkynne om Jesus som Allherskeren? Judas, som advarer mot vranglæren i sin tid, skriver dette i sitt brev: "For det har sneket seg inn visse folk blant dere, ugudelige mennesker som for lengst er oppskrevet til dom. De misbruker vår Guds nåde til et utsvevende liv, og de fornekter VÅR ENESTE HERSKER OG HERRE, Jesus Kristus." (Jud 4) Hvor lenge siden er det at du hørte noen forkynne som Jesus som hersker og herre? Han som vi alle en dag må bøye våre knær for.

1 kommentar:

Storstrand sa...

Eit lite tillegg her, Bjørn Olav: Som du sikkert veit er "Allmektig" på hebraisk "Shaddai", og at "El Shaddai" tyder "Den Allmektige Gud". Det er det som gjer det forvitneleg at ordet "Shad", som er rotord for "Shaddai" tyder "bryst" (kvinne-), noko som gir nytt perspektiv på "åndeleg uforfalska mjølk", som Paulus skriv om.

Skal eg trekka dette vidare, vil eg gjerna visa til at ei duve ikkje forar ungarne sine med makk og anna uhumskt. Ho et det sjølv - og så må ungarne stikka hovudet inn i gapet på mora og drikka "mjølk" (eit kvitt sekret) av ein kjertel i halsen hennar. Og sidan duva er eit bilete på Den Heilage Ånd...