lørdag, april 14, 2007

Ekte liv i fellesskap del II


Evangeliene portretterer levende Jesu misjon: en proklamasjon av et verdens forvandlende og totalt annerledes kongerike; et liv levd i fellesskap hvor man lever og deler det daglige liv sammen, gjennom undervisning, måltidsfellesskap og brødsbrytelse, kamp og vekst; hvor de sønderknuste opplever helbredelse og berøring av Guds Farskjærlighet; et dyptfølt engasjement for de fattige og marginaliserte. Jesus gjorde dette til noe konkret gjennom sin lidelse, og sin død og viste oss veien til fred med Gud, og fred med mennesker, gjennom sin totale lydighet mot Gud og Gudsrikets prinsipper. Den oppstandne Kristus går foran oss, og er selv en virkeliggjøring av alt hva Gudsriket innebærer.

I kjærlighet kaller Gud oss til et liv i fellesskap, og Han utruster oss til å kunne leve sammen, og dele liv sammen, til velsignelse for oss selv og andre. Vi er kalt til å være jordens salt, og verdens lys. Til å være en ”by som ligger på et fjell,” og som ikke kan skjules. Alene kan ingen av oss fullføre denne oppgaven, men når vi gir oss til hverandre som Kristi legeme, så har vi fått Den Hellige Ånd, som virker i oss og fullender alt etter Guds vilje. Det er Ånden som gjør det mulig å fullføre Guds kall og oppgave til oss.

Det er vi som er Jesu misjon nå, når Hans kjærlighet, blir vår kjærlighet. Guds ord viser oss hvordan vi skal kunne tjene, glede oss i livet og over hverandre, og hjelpe hverandre til å leve som Kristi disipler sammen.

Vi kalles til å leve dette livet der hvor vi bor: her kan våre gaver og ressurser bli til Jesu hender og føtter. Her skal vi gjøre disipler. Dette kaller oss til en daglig omvendelse, slik at Jesu liv blir mer og mer synlig i våre liv.
Bildet viser en Bruderhof kommunitet i USA.

Ingen kommentarer: