søndag, april 15, 2007

Ekte liv i fellesskap del III


”Alle de troende holdt sammen og hadde alt felles. De solgte eiendommene sine og det de ellers eide, og delte ut til alle etter som hver enkelt trengte det. Hver dag holdt de trofast sammen på tempelplassen, og i hjemmene brøt de brødet og spiste sammen med oppriktig og hjertelig glede. De sang og lovpriste Gud og var godt likt i hele folket. Og hver dag la Herren til nye som lot seg frelse.” (Apgj 2,44-47)

Hvilket radikalt liv! Meningen med våre liv er ikke å finne i den individuelle lykke, i personlig karriere eller i økende velstand. I stedet inviterer Jesus oss til å dele liv og leve i fellesskap, definert ut fra Hans kall til å ”elske hverandre. Som jeg har elsket dere, skal dere elske hverandre.” (Joh 13,34) Denne formen for kjærlighet har den evnen at den kan forvandle ordinære mennesker til mennesker med gaver og tjenester, og til mennesker som utgjør Kristi kropp i dag. Det er en helt ny måte å leve på i tjenende kjærlighet, tilgivelse og forsoning.

”Alle de troende holdt sammen….” Problemet for mange av oss er at vi lever så spredt, lever travle liv, og har nok med oss selv og vårt eget. Det er lett å bli søndagskristen. Men Gud har kalt oss til å være denne byen som ligger på et fjell og som ikke kan skjules. For vårt eget vedkommende ber vi nå konkret om å se et uttrykk for denne formen for fellesskap her på vårt hjemsted. Vi vil arbeide for å se et fellesskap etablert som er bygget på prinsippene i Bergprekenen, et fellesskap bestående av mennesker som er villige til å gi seg hen til å leve i et nært disippelskap. Som møtes ofte til bønn, lovprisning, brødsbrytelse og undervisning, og for bare å dele liv sammen. Vi er takknemlig for forbønn i den prosessen vi nå er inne i.
Bildet er hentet fra en anabaptistisk kommunitet i USA.

Ingen kommentarer: