torsdag, juni 07, 2007

En hilsen fra Fredtun, Stavern

Med lånt maskin, uten tilgang til billedarkiv, blir det bare noen få linjer på bloggen i dag. Etter noen vanskelige dager med sykdom, har jeg kommet meg såpass at jeg har kommet meg til Stavern, til Fredtun Folkehøgskole, hvor Den evangelisk Lutherske Frikirke har sitt årlige Predikant- og medarbeidermøte. Det har vært flott å treffe igjen venner fra ulike sammenhenger, og møte nye. Blant annet har jeg vært så heldig å treffe noen som arbeider konkret med opprettelsen av et kommunitetsliv i Norge, på protestantisk grunn. Det synes jeg er veldig interessant. I dag, torsdag, kommer Peter Halldorf, og skal i tre samlinger torsdag og fredag tale om Åndens folk, som er tittelen på hans nye bok om Apostlenes gjerninger. Det ser jeg veldig frem til.

Her nede på Fredtun har de tatt i bruk den nye tidebønnsboken som brukes på den hellige øya Lindisfarne. Flesteparten av disse bønnene er skrevet av den anglikanske presten Ray Simpson. Jeg siterer en for deg her:

Du er min øy i havet
Herre, Du er min øy i havet.
I Ditt fang bygger jeg rede.
Du er havets ro.
I den freden hviler jeg.
Du er bølgene
som vasker mot strandsteinene.
Bølgesuset er min hymne.
Du er fuglesangen over sjøen.
Jeg synger med fuglene.
Du er bårene som bryter mot berget.
Jeg priser Deg i bruset.
Du er havet som omgir hele meg.
Jeg hviler i Deg.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Fint at du har kommet deg til Fredtun, Bjørn Olav. Skulle gjerne hørt Peter Halldorf "live". For tiden holder jeg på med hans bok. Jeg får vel si jeg studerer den. Samtidig har jeg lest / holder på med å lese en del om Den Hellige Ånd. Bl.a. katekesene til Kyrill av Jerusalem, skrifter av Ambrosius og taler av Johannes Chrystostomos. Jeg tror det er et stort behov for Kirken i dag å fordype seg mer i studiet av Den Hellige Ånd. Ikke bare det direkte pinsekarismatiske, men hele bredden og dybden av Ånden som livgiveren. Vi trenger at Den Hellige Ånd fyller og gjennomsyrer Kirken.

Håper på fine dager på Fredtun for deg og de andre.

Bjørn Olav sa...

Jeg er helt enig med deg, Dagfinn. Vi trenger virkelig å vende oss til KIlden og kildene! Det er spennende å møte mennesker her som bærer på de samme lengslene. Dette gir meg håp. Ellers hadde det vært fint å hatt deg her, så kunne vi gått en lang tur ute på skjærene i det flotte været.