onsdag, februar 04, 2015

Kraften i bønn ligger ikke hos den som ber, men hos den som hører bønnen!

Max Lucado (bildet) er ute med ny bok. Denne gang ønsker han å gi en håndsrekning til mennesker som sliter med å be.

Mange kristne tror at deres bønner ikke blir hørt, fordi de ber feil.

'Det er lett for folk å trekke den konklusjonen at bønn er et privilegium for den som har spesielle evner eller for spesielt gudfryktige mennesker, mens det i realiteten er slik at kraften i bønn ikke ligger hos den som fremsier den, men hos den som hører. Bønn er sterk, fordi Gud er sterk', sier Max Lucado i et intervju med den kristne nettavisen The Christian Post.

Max Lucado, pastor for Oak Hills Church i Antonio, Texas, har fått vært til hjelp for mange mennesker. Flere av hans bøker er oversatt til norsk, og utgitt på både Lunde og Hermon, og jeg håper også at den nye boken blir oversatt. Denne boken: 'Miracle at the Higher Ground Cafe' er en roman. Bøkene til Max Lucado er solgt i over 120.000 eksemplarer. Det sier jo litt.

Selv beskriver han sitt bønneliv slik:

'Jeg ber ikke så lenge om gangen. Jeg kjenner mennesker som ber 50, 60 og 70 minutter. Mine bønner er relativt korte. De gangene jeg føler meg velsignet gjennom bønn er de gangene er jeg er helt oppriktig - som når jeg tenker igjennom det jeg står midt oppe i, eller jeg går igjennom en vanskelig tid og bruker dette i bønn og snakker med Gud om alt'.

Selv om Lucado har djup respekt for de som ber lenge anklager han ikke seg selv fordi han ber kort. Han er opptatt av at vi er ulike personligheter, og at bønn handler om en relasjon med Gud. Bønn er ikke komplisert.

Ingen kommentarer: