søndag, februar 08, 2015

Kristuskransen er 20 år - tilbud om innføringskurs til menigheter og husfellesskap

I år er det 20 år siden 'Kristuskransen' eller 'Frälsarkransen' som den heter på svensk, så dagens lys. I Sverige feires dette med å lansere 'Frälsarkransens år', og forrige lørdag ble dette året innledet i Vadstena klosterkirke.

Der var selvsagt Martin Lönnebo til stede som er mannen bak dette pedagogiske hjelpemiddelet.

Den tidligere biskopen av Linköping befant seg i en båt på Middelhavet. Da var han nettopp trådt inn i pensjonistenes rekker. Det blåste opp og havet ble så opprørt at båten måtte søke nødhavn. Høststormen tvang ham til å overnatte på en liten øy, og Lönnebo hadde lite å finne på. For å få tiden til å gå begynte han å tegne perler. Dette skulle bli til en liten krans med fargerike perler - en bønne- og meditasjonskrans som gir hjelp til å leve nær mennesker og nær Gud.

I dag anvendes Frälsarkransen eller Kristuskransen som den heter på norsk av titusentalls mennesker.

Inntektene av dette perlekjedet går til Jonas Lönnebo's fond, som i samarbeide med Individuell människohjälp støtter barn med funksjonshemminger i flere land. Perlene lages av familier i India gjennom et Fair-trade prosjekt.

Jeg kjenner ikke til at Verbum forlag i Norge - som utgir Lönnebo's bok om Kristuskransen - skal markere 20 års jubileet. Jeg vil derimot gjerne markere det med å tilby menigheter og husfellesskap et innføringskurs om Kristuskransen. Dette kurset kan gjerne kombineres med en innføring i Jesusbønnen.

Ta kontakt via: bjornolav58@gmail.com eller ring 90525875 om dette skulle være av interesse.

Ingen kommentarer: