mandag, juli 29, 2019

Hva Gud holder på med i det nordlige Irak, Iran og Afghanistan, del 1

Prayer Digest forteller på sin nettside om tre land i Sentral Asia hvor Gud på en spesiell måte er på ferde. Det er det nordlige Irak, Iran og Afghanistan. Jeg har oversatt deler av denne artikkelen, for å oppmuntre oss alle til å fortsette å be for disse områdene av verden_

DET NORDLIGE IRAK

Mange sier at dette området er mer åpent for evangeliet enn noensinne. Ahmed er et eksempel. Han er en student som var nysgjerrig på den kristne tro. Nysgjerrigheten fikk ham til å oppsøke et av de historiske kirkesamfunnene. Som regelen er i muslimsk land, ble han bedt om å vise sitt identitetskort. Dette kortet vil vise om man er muslim eller kristen, og kortet viste at Ahmed var muslim, derfor kunne han ikke slippe inn.

Men Ahmed ga ikke opp så lett. Han gikk til dekanus på Universitetet for å få ham til å skrive et brev, hvor det ble dokumentert at han ville oppsøke en kirke i ren undervisningsøyemed. Likevel ville de ikke slippe ham inn.

Man skulle tro at Ahmed dermed ville gi opp, men Den Hellige Ånd arbeidet med ham. Det tok fem år før han kom i kontakt med noen evangeliske troende, og i det fellesskapet fikk han føre evangeliet og ble en kristen. Nå studerer han til å bli pastor.

(fortsettes)

Ingen kommentarer: