onsdag, februar 01, 2023

Russland sender en skjult trussel mot Israel og USA på grunn av eksplosjonen i iransk våpenlager


Russland ser ut til å utstede en skjult trussel mot Israel og USA mandag da de fordømte et angrep på et iransk våpenlager, mens USAs utenriksminister Antony Blinken snakket med statsminister Benjamin Netanyahu i Jerusalem.

Det er The Jerusalem Post som skriver dette i sin nettutgave tirsdag. 

Pentagon pressesekretær brigadergeneral Patrick Ryder har sagt at ingen amerikanske militærstyrker var involvert i eksplosjonen ved Isfahan i helgen. Israel, som dets politikk er i slike angrep, har verken benektet eller bekreftet sitt engasjement. Wall Street Journal og The New York Times påsto imidlertid at Israel sto bak angrepet. Det er spekulasjoner om at anlegget enten var knyttet til Irans atomprogram eller til produksjonen av den typen missiler eller droner som kunne ha blitt sendt til Moskva for krigen mot Ukraina.

Det russiske utenriksdepartementet sa mandag: "Vi fordømmer på det sterkeste enhver provoserende innsats som har potensial til å provosere en ukontrollert eskalering av spenninger i en region som er langt fra å være fredelig som den er," ifølge en uttalelse publisert av nyhetsbyrået TASS. «Slike destruktive handlinger kan få uforutsigbare konsekvenser for fred og stabilitet i Midtøsten», heter det. "Det må forstås av de som står bak dette frekke raidet, deres støttespillere og de som gleder seg over saken, og holder fast ved det fåfengte håpet om svekkelsen av Iran."

I samtalene med den amerikanske utenriksministeren understreket Israels statsminister: "Det meste av det internasjonale samfunnet har sett Irans sanne ansikt," sa Netanyahu mens han refererte til den islamske republikkens henrettelse av demonstranter... "Jeg tror det er en felles konsensus om at dette regimet ikke må skaffe seg atomvåpen," sa han. "Vi har hatt veldig gode diskusjoner om å skape en felles politikk, om å prøve å samarbeide for å hindre faren."

Netanyahu understreket at politikken til den jødiske staten og hans politikk "er å gjøre alt som står i Israels makt for å hindre Iran i å skaffe seg atomvåpen og midlene til å levere dem, og det vil forbli slik."

IRAN OG RUSSLAND 

Iran bevæpner Russland for å hjelpe landet i krigen mot Ukraina og bevæpner også Teheran, og gir det «sofistikerte våpen», sa Blinken under besøket i Israel. "Russlands pågående grusomheter understreker bare viktigheten av å gi støtte til alle Ukrainas behov - humanitære, økonomiske og sikkerhet - ettersom landet modig forsvarer sitt folk og sin rett til å eksistere," sa Blinken.

Israels utenriksminister Eli Cohen fortalte Blinken at han planla å besøke Kyiv i nær fremtid.

"Jeg snakket med min motpart i Ukraina, utenriksminister [Dmytro] Kuleba, og informerte ham om at den israelske ambassaden i Kyiv vil gå tilbake til full aktivitet i løpet av de neste ukene," sa Cohen. "Jeg informerte ham også om planene mine om å besøke Kyiv i nær fremtid."

Ingen kommentarer: