mandag, februar 20, 2023

Kirkene i Moldova fortsetter oppsøkende arbeid midt i russisk kuppkonspirasjon


Moldova (MNN) — Er det paranoia eller et potensielt plot? Moldova er bekymret for muligheten for et russisk-drevet kupp i landet. Nå har Moldovas president Maia Sandu gått så langt som å forby lokale fotballfans å delta på en fotballkamp mot et serbisk lag.

Russland avviser i mellomtiden anklagene om å forsøke å styrte den moldoviske regjeringen. Tross alt har Kreml allerede hendene fulle i Ukraina. 

Eric Mock som arbeider for Slavic Gospel Association sier: «Framgangen til de russiske troppene i sør har ikke nådd grensene til Moldova virkelig ennå. For Russland ville Moldova opprettet en landbro som ville gi dem tilgang til vest, så det er en strategisk verdi for landet. På grunn av det er det et spørsmål om hvordan de vil svare på Moldova. Det har vært rapporter om destabilisering i landet.»

Moldova sier på sin side at Russlands interesse i å velte deres regjering er å hindre landet i å bli medlem av EU og i stedet stå til Kremls disposisjon.

Mock forklarer, "Moldova selv er et av de fattigste landene i Europa. Det er litt av en konkurranse mellom Moldova og Ukraina om de fattigste landene i Europa. Så Moldova sliter og de innser at de står ved en korsvei.»

Det tegner et prekært bilde. Men i likhet med sine ukrainske naboer har Moldova et trofast nettverk av evangeliske kirker. Mock sier at lokale moldoviske kristne står fast i sin tro og vedvarer i oppsøkende arbeid.

"Faktisk har Moldova jobbet som et inngangspunkt for ulike hjelpeorganisasjoner for å få hjelp over grensen til Ukraina og inn i de sørlige konfliktområdene inne i Ukraina. Så Gud har allerede reist opp menighetene."

Mock forklarer, «Det Slavic Gospel Association  gjør er å trofast forberede seg, omtrent som vi har gjort i Ukraina, for å gjøre det vi kan for å hjelpe kirkene i Moldova. Vi er ikke aktive i Moldova, men vi ser behovet for å kunne hjelpe kirkene der, og vi har vært i kontakt med dem.»

"Dette er kirkene som Gud har reist opp til å være vitner og ambassadører for håp hvis ting begynner å falle fra hverandre."

Kilde: Mission Network News/Norsk oversettelse: Bjørn Olav Hansen (c)

Ingen kommentarer: