onsdag, februar 01, 2023

Om å proklamere Guds ord over Norge og Russland - profetisk forbønn

Mens jeg leste om Høyde 96 her om dagen, som er et velkjent turistmål i Finnmark, fikk jeg en klar innskytelse å lese Salme 96 og jeg stanset spesielt ved versene 9-13. Ifølge Wikipedia er "Nittisekshøgda en ås ved Fylkesvei 885 sørvest for Svanvik i Pasvik. Høyden var tidligere brukt som observasjonspost ved grensen til den tidligere Sovjetunionen, og navnet kommer av at høyden på tidligere kart var angitt som 96 meter over havet."

Vakttårnet som står der tror jeg er et viktig sted for å be for beskyttelse av Norges grenser mot nabolandet Russland. Fra vakttårnet ser man over til Nikel. 

Jeg skulle så gjerne ha vært fysisk tilstede ved dette vakttårnet, men i bønn kan man bevege seg langt. Den har ingen grenser, og er ikke bundet av at man er fysisk tilstede for å be for et bestemt geografisk område. Derfor vil jeg gjerne oppmuntre forbderne i Norge til å legge ut på en bønnereise til Nittisekshøgda, både rent fysisk, om du har mulighet til det og kjenner kallet, men også på åndelig måte, fra ditt lønnkammer. Da vil jeg at du har Bibelen din foran deg og så ber du ut ordene fra Salme 96 - som en proklamasjon: 

"Tilbe Herren i hellig skrud! Bev for hans åsyn, all jorden! Si blant hedningene: Herren regjerer, og jorden står fast, den rokkes ikke, han dømmer folkene med rettvishet. La himmelen glede seg og jorden fryde seg, la hevet bruse og alt det som fyller det! La marken fryde seg og alt det som er på den! Da jubler alle trær i skogen for Herrens åsyn1 For han kommer! Ja, han kommer for å dømme jorderike.  Han skal dømme verden med rettferdighet og folkene med trofasthet." 

La dette være en bønneproklamasjon over Norge og Russland, over Nordområdene i 2023. Salme 96 begynner slik: "Syng for Herren en ny sang! Syng for Herren, all jorden!" La oss synge over Norge, over Russland nye sanger, om framtid og håp,  om at det Gud har på sitt hjerte for disse nasjonene realiseres! At fiendens onde planer avsløres og avdekkes, og gjøres om til intet. 

Som Salme 96 understreker: Herren regjerer! Og Han kommer!

Det er så mye håp i de ordene. Herren er på tronen og Han er ikke nervøs!

 Billedtekst: Vakttårnet ved  Nittisekshøgda.

Ingen kommentarer: