fredag, juni 30, 2023

Kjennetegn på endetidens Antikrist, del 2


1. Antikrist vil fremstå som en ledende religiøs og militær maktfaktor i endetiden. 

Det er ikke for ingenting at enkelte har kalt Antikrist for  'villdyret fra Midt-Østen! Et dyr som vil kreve full underkastelse og tilbedelse. Denne tilbedelsen vil bli rettet mot to steder: mot satan, han som i Åpenbaaringen kalles 'dragen' og mot dette dyret, som er den samme som Antikrist: "De tilba dragen fordi den hadde gitt dyret makt, og de tilba dyret og sa: Hvem er som dyret, og hvem kan kjempe mot det? ... Og alle dem som bor på jorden, skal tilbe dyret, hver den som fra verdens grunnvoll ble lagt, ikke har fått sitt navn skrevet livets bok hos Lammet som ble slaktet." (Åp 13,4 og v.8)

Antikrist vil grunnlegge en verdensvid bevegelse for tilbedelse, ikke av Den treenige Gud, men av seg selv og han som har gitt ham makt. Og han som kalles 'den falske profet' vil ledsage ham. Selve tittelen: 'den falske profet' antyder selvfølgelig denne mannens religiøse natur. En av de fremste oppavene til denne falske profeten er å forføre folkene med tegn og under. Disse tegnene og underne vil så være med på å overbevise jordens innbyggere om å tilbe Antikrist/dyret, Vi kan lese om dette i Åp 19,20: "Men dyret ble fanget, sammen med den falske profeten, han som i dyrets tjneste gjorde underfulle tegn og med dem forførtee alle som tok dyrets merke og tilba bilder av det."

Jordens maktelite og jordens konger er nært knyttet til Dyret og dets tilbedelse. I Åp 17 deler den profetiske seeren og apostelen Johannes et syn gitt ham av Herren Jesus: "En av de sju englene med de to skålene kom og talte med meg, og sa: Kom, jeg skal vise deg dommen over den store horen, hun som sitter over de mange vann. Med henne har jordens konger drevet hor. De som bor på jorden, er blitt drukne av hennes horelivs vin. Og han førte meg i ånden ut i  ørkenen. Der så jeg en kvinne sitte på et skarlagensrødt dyr, som var fullt av spottenavn. Dyret hadde sju hoder og ti horn. Kvinnen var kledd i purpur og skarlagen og smykket med gull og edelstener og perler. I sin hånd hadde hun et gullbeger, fullt av styggedommer og av hennes horelivs urenheter. På hennes panne var skrevet et navn, en hemmelighet: Babylon, den store, mor til horene og avskyelighetene på jorden." (v.1-5)

Den som red dette Dyret, var en prostituert. Den som rir et dyr vil kontrollere det, skaffe seg innflytelse over dets bevegelser og dette dyret blir kontrollert og hold i tømme av en velstående, prostituert kvinne. 

I endetiden vil to maktfaktorer operere side om side, og vil samtidig være to diamentrale motsetninger: På den ene sidem Kristi forsamling, den Han vant seg med sitt eget blod, og som apostelen Paulus fremstiller som "en ren jomfru for Kristus" (2.Kor 11,2) og som dødsrikets porter ikke har makt over, og horen, endetidens falske menighet hvis hode er Antikrist. Guds ord bruker ofte ord som 'hor'. 'utroskap' og 'horeri' for å beskrive hedensk praksis og hedensk tilbedelse, som f.eks i Jeremia 3 og Esekiel 16.

Det religiøse systemet som Antikrist representerer beskrives som en hore som rir på et dyr! Men hun er ikke det samme som villdyret. Faktisk, leser vi i Åp 17.16 at dyret på et tidspunkt skal begynne å hate horen: "De  ti horn som du så, og dyret, de skal hate horn. og de vil gjøre henne øde og naken. Hennes kjøtt skal de ete, og brenne henne opp med ild."

Men frem til dette skjer rir horen på ryggen av Dyret -  manipulerer det, øver innflytelse over det, og leder det til å oppfylle hennes hensikter.

Dette er nok årsaken til at Johannes i 1.Joh 4,1-3, beskriver Antikrist inn i en kontekst av falske profeter og profetier - fordi Antikrist er den ultimate falske profeten. Dette er grunnen til at Antikrist - det ligger jo i selve navnet - vil fremstå som endetidens falske religiøse leder. Han vil lede en religiøs maktfaktor som vil få denne verdens maktelite til å følge ham.

"Mine kjære! Tro ikke enhver ånd, men prøv åndene om de er av Gud! For mange falske profeter er gått ut i verden. På dette skal dere kjenne Guds Ånd: hver ånd som bekjenner at Jesus er Kristus, kommet i kjød, er av Gud, og enhver ånd som ikke bekjenner Jesus, er ikke av Gud. Dette er Antkristens ånd, som dere har hørt skal komme. Og den er allerede nå i verden."

fortsettes

Ingen kommentarer: