tirsdag, juli 08, 2008

Dåp i BAMS' navn


Morten Tobiaz har sendt oss en YouTube video fra et "dåps"-møte i Lakeland. Det vi ser på denne videoen er ingen kristen dåpshandling. Her "døpes" folk til tjenester, med ønske om vekkelse, noen for å bli bedt for til helbredelse. Her er ingen omvendelse eller bekjennelse til Kristus. Her "døpes" spebarn og voksne. Noen "døpes" i den treenige Guds navn, andre til Jesus og mange i BAMS' navn, hvem det nå er. BAM er et av disse uttrykkene som føger Todd Bentley, og som visstnok skal ha noe med "kraftoverføring" å gjøre. Man blir bare trist og opprørt over å se denne videoen. Nå har jeg den siste tiden sett film av Todd Bentley hvor han slår og sparker syke mennesker i Jesu navn. En mann med tykktarmskreft i siste stadium, som kom frem med sterke smerter, ble sparket av Bentley direke i mageregionen! Kan du forestille deg Jesus som sparker syke mennesker? Og som ikke dette var nok. På Todd Bentleys egen Facebook side skriver han selv at hans favorittmusikk er Death Metal! Mannen "smykker" seg også med tatoveringer og piercinger. Dette skal visstnok også være noe som Gud har kalt ham til å gjøre. "Dåps"-videoen og innslagene som viser at Bentley sparker og slår syke mennesker bør snart få ansvarlige kristenledere i Norge til å våkne opp for hva dette er!


Her kan du se "dåps"-videoen: http://www.youtube.com/watch?v=ZnXMMp-0yG0

25 kommentarer:

Anonym sa...

Det verkar vara mycket underligt,med denna väckelse,BjornOlav!Jag kan bara inte ta in i mitt hjärta att Gud arbetar på detta sätt!
Jag har inte sett denna video,men jag tycker att det räcker med det som du talar om BjornOlav,att vara försiktig!Å,må Gud hjälpa oss så att vi är vakna!

Vet du BJornOlav,jag har tagit in denna "fathers loveletter på Spanska,och jag ska vid ett lämpligt tillfälle spela den för Marcos.Jag skulle vilja att du ber för det .
Nästa söndag ska vi i strängbandet
sjunga på Vallby,en liten bit härifrån. Det är alltid så härligt att få vara ute med mina vänner här och sjunga om Jesus!
BjornOlav,ha en välsignad dag!
Och jag väntar på ditt mail!
Karin

Eskil sa...

oioioi! Jeg er ikke prippen. Ikke er jeg redd for å prøve nye ting heller. Jeg har døpt folk i både badebukse og treningsdress selv. En gang døpte vi en som hadde hastverk i Glomma senhøstes: Da hadde jeg stilongs under langbuksene og sko og ullsokker på beina! Men er det som vises på denne videoen dåp?? Det er jeg tvilende til. Er ”bam” kanskje navnet på en eller annen åndsfyrste? Ikke vet jeg…

Charisma Magazine skrev nettopp om det som skjer i Lakeland. Redaktøren i bladet der er jo temmelig avventende i forhold til det som skjer. Siste artikkelen begynner slik: ” Leaders Commission Todd Bentley at ‘Lakeland Outpouring’. The special service was billed by leaders as one of the greatest moments in revival history…

At noen ber for Todd Bentley – er det noe av det største som har skjedd i vekkelseshistorien? Da har man vel seriøst mistet perspektivet?

Artikkelen finnes her: http://www.charismamag.com/cms/news/archives/0624082.php

Eskil sa...

Kanskje jeg bør ta med HELE adressen til den artikkelen...

http://www.charismamag.com/
cms/news/archives/0624082.php

Anonym sa...

Nå er forsåvidt jeg skeptisk til det som skjer der borte, MEN:

1. Hva er galt med tatoveringer? Visste du at tatoveriger har en lang historie i judeo-kristen kultur?

2. Hva er galt med death metal? Det finnes mange flott kristne death metal band.

Bla. Extol annerkjennes i death-metall miljøet hvor bla. Ole Børud i mange år var en ledende figur.

3. Hva er galt med piercinger? Er det noen prinsippiell forskjell mellom en ørering, og en nesering? :-)


Når det gjelder BAM går jeg utifra at du forstår det, men om noen skulle være i tvil er det amerikanernes svar på "pang!".

Mvh.
Lars

Anonym sa...

Det hadde vært veldig interessant å hørt Einar ekerhovd sine tanker om denne og andre ting med Todd Bentley som bare tar helt av gårde. Jeg undres om Einar Ekerhovd og andre ukritiske kristne ledere også hadde gått god for Marjore Goertner eller Peter Popoff.
Er det ikke et stort tankekors når ateister må inn på møtene våre for å avsløre bedragere. James Randi (beinhard ateist) avslørte Peter Popoff. Godtroende kristne hadde tolerert denne mannen fullt ut. Tenk hvor mye skade han fikk gjøre. Proklamerte ut falske helberedelser bare for penger og popularitet. Og det verste av alt er at han er tilbake. Peter Popoff er i tjeneste igjen og fortsetter å bedra kristne.

Jeg vet det er grøfter på begge sider. Man kan fort bli for kritisk og ødelegge for Guds sanne verk, men å prøve ting (som vi er befalt å gjøre) på Bibelen kan jeg ikke se er galt, snarere tvert om.

Hvor mye skade skal Todd Bentley, Peter Popoff og folk i deres gate få gjøre før noen sier stopp??

Og hvordan kan kristne ledere..som skal vokte hjorden,...ha en slik forrakt for å prøve såkalte vekkelser og bevegelser på Guds Ord og Jesu vitnesbyrd. Jeg begriper det bare ikke. På 40 tallet ble latter rain læren kalt vranglære av pinsevennene, i dag virker det som om dette er helt glemt. Todd Benley sin viktigste mentor Bob Jones forfekter Latter Rain og Manifest Sons of God læren som er helt ubibelsk og tideligere bedømt som vranglære av pinsebevegelsen.

Hvorfor har de endret så mye på synet sitt på så kort tid? Hva har skjedd?

Jeg syntes det hele er tragisk. Aldri før har det vært lettere for bedragere å forføre godtroende kristne. Men egentlig er det jo ikke noe å undre seg over. Bibelen selv sier jo at i de siste tider skal bedraget tilta, og de skal bli stadig verre.

Må Gud avsløre løgnen for våre ledere...

Morten tobiaz

Anonym sa...

Ellers, selv om jeg selv om jeg til og med selv synes det bare delvis er et godt poeng så ville jo når Jesus blandet jord, og spytt, og gnei det inn i øynene på en blind mann blitt regnet for en uakseptabel forbønnsmetode, og sannsynligvis blitt tatt avstand fra.

Det kan også nevnes at Smith Wigglesworth (stavemåte) hadde dette som en relativt fast forbønnsmetode.

Jeg har F. eks hørt Emanuel Minos fortelle om hvordan Wigglesworth slo mennesker i magen med full (menneskelig) kraft som en forbønnsmetode når de skulle helbredes.

Nå har forsåvidt ikke jeg Wigglesworth som noe forbilde, (jeg mener han sto for en usunn teologi) men mange har det, og står i fare for å bli litt som fariseerne som først drepte profetene, og senere bygde flotte graver for dem, og hedret dem.

Mvh.
Lars

Anonym sa...

Lars,

problemet folk har påpekt med Todd bentley og tattoveringer er todelt.

For det første har han løyet om dem ved å fortelle forskjellige historier om når han fikk dem og hvorfor. I et tilfelle sier han at han hadde dem før han ble kristen. Dette kan alle se ikke stemmer ettersom det finnes taleopptak fra et par år tilbake, hvor han ikke hadde dem. I et annet tilfelle sier han at Gud har bedt ham tattovere seg for å kunne nå flere folk.

Jeg har personlig ikke noe problemer med tattoveringer eller piercinger. Problemet mitt med Todd er alle selvmotsigelsene og løgnene hans. Det er også dette folk som har kritisert Bentley har hengt seg opp i.

Todd Bentley har jo og en fortid som pedofil før han ble kristen. Ingen jeg vet om har brukt dette mot ham.

Det jeg og andre kritiserer er deler av hans lære, hans opplevelser, hans fokus, hans oppførsel, hans pengefokus...osv..

Morten Tobiaz

Anonym sa...

Morten Tobiaz:

Her er vi nok rimelig enige. Men det ser ut til at Bjørn Olav ikke er det om jeg leser rett mellom linjene.

Anonym sa...

En ting til Lars. Interessant at du drar sammenligning til dem som drepte profetene osv.

Jeg har to linker til deg. Den første linken er til en profet som kritiserer Todd bentley. Hun virker i nådegavene og kan vel neppe betegnes som en fariseer. Jeg har lest omtrent alt hun har skrveet og enda ikke funnet noe som har brutt med Guds Ord eller tatt noen spesielle retninger. Det virker sunt, jordnært, men også mektig. En del av profetiene hennes har fått meg til å skjelve av ærefrykt. Sjekk ut siden selv og bedøm selv om dette er en fraiseer eller ikke:

http://endtimespropheticwords.wordpress.com/

Den andre linken min er til Karismatiker pastor Ernie Gruen sin kritiske artikkel om KCF. Det er vel vanskelig å og plassere denne karen i fariseer boksen.
Men han skriver altså om disse super apostlene og super profetene, deriblant Bob Jones (som er Todd Bentley sin åndelig far og har impartert engel og salvelse i Todd)
Prøv også dette og bedøm om det er en fariseer som taler.

http://www.intotruth.org/kcp/kcp-gruen.html


Morten Tobiaz

Anonym sa...

Morten Tobiaz:

Som sagt så er vi nok ganske enige, jeg prøver bare å få inn litt perspektiver.

Ellers er dette med forholdet til sannheten interessant.

Ta F. eks Kenneth Hagin som i et par av sine bøker plagierte Kenyon, men når han ble konfronterte med det av Charisma påsto han å aldri ha lest noe som helst av Kenyon, men grunnen til at det virket som plagiat var at de hadde samme ånd. (og tro meg, plagiatet går lengre, og er langt tydeligere enn at de har fått samme åpenbaringer.)

Ellers så ser jeg at du har sett "Marjoe". Denne burdte vært pensum for alle kristne med noe som helst form for lederansvar.

Spessielt blant (oss?) karismatikere.


Mvh.
Lars

Anonym sa...

Enig Lars.

Jeg er åpnen for karismatikk, nådegavene osv, men det trengs en renselse på dette området. På det profetiske området feks er det så mye vrøvl. Jeg tror faktisk det er derfor Paulus ber troende ikke forrakte profeti. Når man hører så mye falske ord og så mye tull og tøys så kan man ta avstand fra hele greia. Det finnes ekte profeti og jeg har selv opplevet det, men jeg tror det er mye tull spesielt på dette området i dag.

Men jeg er helt enig. Marjoe Goertner burde være pensum for allle kristenledere. Han er et levende ekesempel på hvor lite bedømmende troende kan være. Peter Popoff er et annet, og jeg vil faktisk påstå at Todd bentley også er et. Lysbærerene er enda et eksempel.

MT

Eskil sa...

Jeg har ingen problemer med tatoveringer eller piercinger eller tung rock i seg selv. Rebekka fikk jo en ring i nesa som et hederstegn (1Mos 24,47). Men selv om "bam" betyr "pang" så kan det vel samtidig være et demonisk navn? Jesus kastet jo ut "legion". Ikke at jeg vil hevde noen spesiell åpenbaring på området! Hehe. Bare lufter en tanke jeg fikk

Anonym sa...

Eskil,

Todds 'bam'er jeg rimelig sikker på ikke har noen åndelig forklaring. Det er bare en gimmick. Når Todd sier Sheeka Boom Ba så er ikke det tungetale fra hans side, men bare et gimmick. Jeg har hørt todd si mens han 'bammet' et menneske ' bla bla bla bla bla..

Det er tydelig at liker å fremstå som kul og morsom og jeg tror det er denne gatan det går i. Han er litt i samme gata som John Crowder.
Når man lytter til disse gutta skulle man tro de representerte en puddel og ikke en allmektig Gud.

Hvor er ærefrykten for det hellige?
Hvor er den milde Jesus Kristus blant disse brølapene?
Hvorfor må de rope så høyt, er ikke Gud nær ved sitt ord i deres hjerter og munn?
Det er sagt om Jonathan Edwards at når han talte så var det monotont og kjedelig. Han leste opp det han hadde skrevet på en rolig og nesten søvndyssende måte. Men guds kraft falt så mektig i møtene hans at folk ble omvendt i skarer (for å låne et ord av arild :-) )

Det er interessant å merke seg. Før skalv mennesker av ærefrykt for en mektig Gud. I dag er han blitt en kompis som vi kan ha det moro med. Hva har skjedd? Er vi mer hellige, mer innvidde, mer himmelvendte enn Spurgeon, Finney, Wesley, E.M Bounds, Moody, Edwards, Evans...osv

Todd kunne heller byttet ut bam, med spam. Det ville vært mindre forvirrende og fortalt hva han egentlig holder på med når 'the tick tangible honey drunken glory annointing' kommer over ham.

MT

Anonym sa...

Apropo rare profeter.

Har noen vært borti en viss Joe\Joseph Martin?

www.josephmartin.com

En selverklært profet fra USA som er svært opptatt av at vi må forberede oss på trengselstiden.


Var en stund tilknyttet Visjon Norge, men så skjedde det noe som gjorde at det ble et skisma mellom dem, og han flyttet til Karmøy hvor han har holdt møter, og forsøkt å starte en ny TV-kanal.

Han påsto at han profeterte orkanen Katrina på forhånd, og at det var Guds straff for at USA presset Israel ut av gaza-stripen.

Når han dro fra Visjon Norge tok han med seg en medarbeider jeg mener å huske var rektor på Visjon Norges bibelskole, og gift.

Hun skilte seg når hun dro.

Nå er hun og Joseph Martin (som på dette tidspunkt var gift, og hadde mange barn med sin kone han hadde vært gift med i alle år) gift.

I Karmøy nå venter de at endetidens vekkelse skal bryte ut derifra.

Jeg vil advare sterkt mot denne "profeten" og håper alle som kommer borti han holder seg unna, og sørger for at venner og bekjente heller ikke lar seg rive med.


Mvh.
Lars

Anonym sa...

whoops. mente www.josephmartin.tv De holder til i kopervik

Bjørn Olav sa...

Jeg har ikke fått tatt del i ordskiftet i dag på grunn av møter og samtaler.

En kollega av meg som så denne videoen sammen med meg sa det ganske treffende: Dette er en vannlek, ikke dåp.

Da jeg var barn løp jeg rundt i skogen og lekte cowboy og indianer. Den gangen ropte vi tilhverandre: Pang, pang.

Men dette er dessverre ingen lek. Dette er et en gedigen villfarelse. Det som skjer er så langt fra bibelsk som det nesten er mulig å komme. Her er ingen respekt for dåpens innhold og mening, og ingen respekt for at man har med en hellig Gud å gjøre. Det som skjer i Lakeland er tragisk.

Kristen death metal er selvmotsigende. Hvordan er det mulig å hylle døden og dødskreftene, som Jesus overvant? Ingen skal få meg til å tro at man opplever Guds nærvær og dermed Hans fred, når man lytter til denne formen for musikk. Det hjelper lite om en av Børud'ene er en ledende figur.

Når det gjelder tatoveringer bør vi merke oss hva vi kan lese i Guds ord:

"Dere skal ikke skjære merker på kroppen i sorg over en avdød, og dere skal ikke prege inn tegn på dere. Jeg er Herren." (3.Mos 19,28)

"og ikke brenne inn skrifttegn på dere..." (Norsk Bibel 1988)

Ellers er jeg enig i at hovedproblemet er de ulike forklaringene Bentley gir på disse tatoveringene.

Eskil sa...

Når det gjelder tatovering, så er dette noe som kommer til å bli mer og mer aktuelt. I generasjonen født etter 1980 så er jo tatoveringer like selvfølgelig som hull i ørne var for jenter født på 1960-talllet. I min egen sammenheng er dette høyaktuelt stoff! Dermed oppleves det for lettvint å sitere et par vers fra GT. Dette er jo vers som er velkjent blant kristne med tatoveringer. Man vil si at vi skriver da ikke tegn på oss for å tilbe andre guder, men fordi vi pynter oss og uttrykker den personligheten Gud har skapt oss med.

Det som trengs er en grundigere teologisk utredning om dette: Er det en teologisk forskjell på tatoveringer og hull i ørene? I GT var det påbudt for Guds folk å skjære av forhuden, men forbudt å tatovere seg: Hvorfor gjelder det ene av disse budene, men ikke det andre i den nye pakt? Jeg har selvfølgelig tanker rundt dette selv.

Dette er slett ikke ment som kritikk, men som en oppfordring til å gå bakenfor bruk av enkeltstående bibelvers og danne en teologisk ramme rundt tankene våre. Hvordan møter vi i det hele tatt nye kulturelle skikker som dette er et eksempel på?

Bjørn Olav sa...

Jeg er enig med deg i at det trengs et grundigere teologisk arbeid rundt dette som har med tatoveringer. Det mest problematiske rundt dette, slik jeg ser det, er hva disse tatoveringene fremstiller. Svært mye av det jeg har sett har direkte hedensk og okkult bakgrunn. For en kristen å gå rundt med tatoveringer som forestiller gudebilder eller religiøse tegn fra en annen religion, synes jeg ikke bare er vanskelig, men jeg synes det er vanskelig å forsvare.

Anonym sa...

Bjørn Olav:

1. Nå må man jo ikke henge seg for mye opp i navnene på sjangrene.

For den saks skyld kalles ofte kristen death metal for undeath metal, og kristen metal for white metal (noe man alikevel gjør stadig mindre fordi enkelte da tror det er snakk om nazi-metal) etc.

Les F. eks Extols tekster, og se om du finner noe galt.


2. For det første er jo dette en del av den jødiske loven, og jeg finner ingen grunn til at akkurat dette punktet er videreført blant mange andre som ikke er det.

Jeg er også usikker på om dette en gang i utgangspunktet rammer tatoveringer slik vi kjenner dem.

3. Hva er den prinsippielle forskjelen mellom en ørering og F. eks en leppering?


Angående teologisk arbeide, finner du litt her:


http://www.religioustattoos.net/Bible_Support/index.php


Og litt til her:

http://www.religioustattoos.net/Tattoo_History/index.php

Mvh.
Lars

Bjørn Olav sa...

Lov eller ikke lov: Jeg vil tro at Gud hadde en hensikt med at mennesker ikke skal ødelegge huden på denne måten.

Er du ikke betenkt over at kristne tatoverer seg med symboler som symboliserer det okkulte, eller også hedenske religioner?

Eskil sa...

Jeg er helt enig i at å tatovere seg med okkulte symboler er noe man bør ligge langt unna. I de tilfellene jeg kjenner best dreier deg seg dog om keltiske kors og andre kristne symboler. Sønnen min har for eksempel tatovert et portrett av Kristus med tornekronen. Dette er fortsatt fremmedartet for mange kristne, men likevel ikke noe man bør avvise på en lettvint måte (jeg sier ikke at du er lettvint, men at noen er det)

Bjørn Olav sa...

Jeg har ingen fasttømret teologi rundt dette. Koptiske kristne merker armen sin med et kors. Det er ikke så lett å få det vekk igjen, når muslimene truer dem med å konvertere til islam. Betenklighetene knytter seg i første rekke til de okkulte symbolene, og symbolene for hedenske religioner.

Geir Rune L@rsen sa...

lars sa : Jeg har F. eks hørt Emanuel Minos fortelle om hvordan Wigglesworth slo mennesker i magen med full (menneskelig) kraft som en forbønnsmetode når de skulle helbredes.

Nå har jeg egenhendig lest den historien fra en av wigglesworhts bøker...
Slik jeg husket det var det ikke den syke han slo , men den onde ånd som forårsaket denne lidelse...
Wiggleworth sa at mange av de sykdommer som rammet oss var forårsaket av demoniske krefter...
Og hvordan behandlet Jesus de onde ånder? Ikke med mildhet iallefall..

Når det gjelder Todd bentley er det ikke onde ånder han sparker mot, men mot mennesker...

Geir Rune L@rsen sa...

Når det gjelder Todd Bentleys tatoveringer, er ikke disse noe han har hatt med seg før frelsen...alle er kommet på etter at han ble "frelst"
Etter hans egne vitnesbyrd er det ånden som har bedt ham om dette...

Noe jeg finner merkverdig, er det slik at at man skal se ut som satanist for å tjene Jesus i disse dager?
Om det da ikke er satan han tjener da...eller for å bruke ett litt finere ord lysets engel..

Bjørn Olav sa...

Ja, disse tatoveringene til Bentley er merkelige. Han må ha fått dem de siste to-tre årene. I samme periode gjennomgikk han en dyp depresjon. De har ingenting med hans "gamle liv" å gjøre. Som Geir Rune sier: dette handler om at Gud skal ha sagt at han skulle gjøre det! Han har skapt et image som har lite å gjøre med den Bentley som han fremstiller i sin biografi.