torsdag, juli 10, 2008

Forankret i sannheten




I den store forvirringen som finnes i dagens kristenhet, er det sannelig ikke lett å finne noen som holder stø kurs, og som er til å stole på. Jeg må innrømme at jeg er blitt sjokkert over en del av det jeg har vært vitne til via internett og kristne TV programmer. Og jeg må også innrømme at jeg er blitt veldig skuffet. Skuffet over mennesker jeg hadde tillit til, og som i ettertid viser jeg å være ganske annerledes enn det førsteinntrykket viste. Det er nesten så man blir redd for å anbefale noe for andre. Hvor finnes de som "strider alvorlig for den tro som èn gang for alle ble overgitt til de hellige"? (Jud v.3) Som ikke driver med spesialiteter, engledyrkelse, massesuggesjon, manipulering, som ikke dyrker Mammon og slår mennesker som kommer fram til forbønn? Som er bevisste på bruken av musikk, og som er opptatt av å ære Gud?


Joda, det finnes mange slike menigheter. Som er sunne og som holder seg til Guds ord. Heldigvis. En av de menighetene som jeg har hatt gleden av å stifte bekjentskap med, over lengre tid, er en menighet som jeg har omtalt tidligere på bloggen: First Baptist Church i Muscle Shoals. Etter å ha brukt mye tid på å sette meg inn i menighetens læregrunnlag, lyttet til pastor Jeff Noblits (bildet) grundige bibelundervisning, og sett overføringer fra deres søndagsgudstjenester er dette en menighet jeg har tillit til. Så mye at jeg anbefaler bloggens lesere til å gå inn på menighetens nettside og laste ned deres møter. Selv om du føler at du ikke behersker engelsk så godt, tror jeg du vil ha stor glede av å lytte til lovsangen! Det er rent oppbyggelig bare det. Og kan du engelsk, vil du ganske sikkert ha gleden av å lytte til søndagens prekener.


Jeg kommer til å ta kontakt med denne menigheten med tanke på vårt eget arbeid, for herfra føler vi at vi har en del å hente. Baptistmenigheten i Muscle Shoals er en menighet som er forankret i sannheten, som er Bibelen Guds ord. Den har også et eget nettverk av menigheter som samarbeider med dem, og evangelist Paul Washer, som jeg også har skrevet om på bloggen tidligere, driver sitt store misjonsarbeid herfra.


Jeg takker Gud for at Gud har reist opp en menighet som denne i en tid som vår. Vår tid er karakterisert på denne måten: "Ånden sier uttrykkelig at i de siste tider skal noen forlate troen og vende sin oppmerksomhet mot forførende ånder og demoners læresetninger. Det skjer ved løgnens hykleri, ved slike som har fått brennemerket sin egen samvittighet." (1.Tim 4,1-2) Den som da vil stå for sannheten, han må følge ordene fra 1.Tim 4,16: "Gi nøye akt på deg selv og på læren! Bli ved i det, for når du gjør det, skal du frelse deg selv og dem som hører deg."


1.Baptist Church i Muscle Shoals finner du her: http://www.fbcms.org/

2 kommentarer:

Anonym sa...

Har vi menigheter her til lands som er forankret i sannheten, som er Bibelen Guds ord? Eller er blir det blitt færre og færre av dem? Dersom det er tilfellet, hvordan kan utviklingen snus? Hvor er hyrdene?

Stener

Bjørn Olav sa...

Vi har nok noen slike menigheter, Stener, men det begynner å bli lengre mellom dem. Det er virkelig sørgelig å se på utviklingen i Norge. Gudsfrykten blir mer og mer borte, og den erstattes med menigheter som blir mer og mer lik denne verden.

Det eneste som kan snu dette, slik jeg ser det er at Gud utøser bønnens ånd over oss, slik at det blir mer kneologi enn teologi. Vi trenger en gjennomgripende vekkelse, og jeg tror Gud vil ryste sin kirke, slik at bare det som hører himmelen til blir stående. Det ber jeg om, og jeg vet at du gjør det.