søndag, juli 06, 2008

Om å bevare Guds fred


Gårsdagen ble alt annet enn god. Det begynte om natten, og fortsatte hele dagen: Kvalme, skikkelige tak i hjertet, uro, pustebesvær. Om ikke noe skjer som endrer dette, kan jeg nok se langt etter turen til Selja. Dessverre. Dette hadde sett slik fram til, alt hadde lagt seg så veldig fint til rette. Men alt blir ikke alltid slik man planlegger. Akkurat nå føler jeg meg sliten, litt oppgitt og mismodig. Med posten i dag kom brevet fra Feiring, og dato er fastsatt for innleggelse. Men det er ikke før 20.august, og det føles lenge. Jeg er glad om du er med meg i forbønn. Mer enn noe annet trenger jeg det nå. Be om at jeg må få leve med Herrens fred. Ordene fra Rom 5 betyr mer og mer for meg. Her skriver apostelen: "Da vi altså er blitt rettferdiggjort av tro, har vi fred med Gud ved vår Herre Jesus Kristus. Ved Ham har vi også ved troen fått fått adgang til denne nåde vi står i, og vi roser oss ved håp om Guds herlighet. Og ikke bare det, men vi roser oss også i trengsler, for vi vet at trengselen virker tålmodighet, tålmodigheten virker et prøvet sinn, og det prøvede sinn virker håp. Og håpet gjør ikke til skamme, for Guds kjærlighet er utøst i våre hjerter ved Den Hellige Ånd, som ble gitt oss." (Rom 5,1-5) Fred med Gud er det viktigste av alt, men det er ingen selvfølge å bevare denne freden - ikke når sykdom herjer med kroppen. Derfor - ved siden av å be om at Gud leger meg, ber jeg om at jeg må bli bevart i Guds fred. Vil du stå sammen med meg i bønn for det? Det takker jeg deg for.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Kjære broder!

Jeg vil gjerne stå sammen med deg i bønn om at Guds fred skal bevare dine tanker hos Ham. Jeg leste en gang en flott bok av ?Arnold? Bjerkreim (husker ikke fornavnet helt) over romerbrevet.Han gikk gjennom hvert kaptittel og utdypet teksten.
Jeg bet meg merke i hva han sa om nettopp det verset du siterer. Da vi nå HAR fred....
Poenget hans var at vi HAR fred, om vi ikke alltid føler den. Det står ikke , da vi nå føler eller kjenner hans fred. Godt mulig du kjenner til dette, men jeg husker jeg bet meg merke i det.

Følelsene går jo opp og ned men vår fred hviler på Hans verk, og at vi kan hvile tillitsfullt i dette.
Å leve så tett på livets sårbarhet som du gjør må være en stor prøvelse. Jeg vet ikke selv hvordan jeg hadde reagert. Det er rart med det, vi ønsker jo å leve.

Takk for din ærlighet. Jeg vil be om at Jesus styrker deg i denne vanskelige tid, og at han skal få stilne alle stormer.

Guds fred og velsignelse til deg.

morten tobiaz

Anonym sa...

Jeg vil selvsagt også være med å be om legedom.

MT

Anonym sa...

Vil gjerne være med å be om at du må kjenne Herrens fred mens du går å venter på å komme inn til opperasjon,og at tiden skal gå fort
Guds rike velsignelse i denne vanskerlige tiden du har foran deg

Anonym sa...

Bjørn Olav, jeg ba om Guds fred inni deg og rundt deg i natt da jeg ikke fikk sove. Selv kjente jeg Hans fred da jeg var i bønn. Men jeg kjente også at der er en som vil røve den fra oss, men JESUS har seiret og er den sterkeste.
Strir selv med sykdom og skal til undersøkelse i august, så jeg vet hvordan det kan kjennes.

Hilsen Karin.

Bjørn Olav sa...

Takk Morten, for at du minner meg om disse ordene av Arnold Bjerkreim. Jeg har funnet frem igjen boken han skrev om Romerbrevet: "Guds nådes dyp", og skal sannelig lese den på nytt! Dette var et godt råd, kjære Morten, som jeg tar til meg. Takk for din forbønn og din omsorg. Livet går i motbakke nå, og det kjennes skjørt ut. Jeg takker for hver ny dag.

Bjørn Olav sa...

Takk også til Jone, for forbønn og omsorg. Det varmer.

Bjørn Olav sa...

Karin, jeg deler dine tanker om dette. Tyven kommer for å stjele, myrde og ødelegge. Takk for Jesus som kom med liv og overflod. I noen oversettelser står det liv i overflod. Jeg er med i bønn for det som skal skje i august, og i tiden forut for det.

Bjørn Olav sa...

Rettelse: Det er Adolf Bjerkreim som har skrevet denne boken. Arnold er formodentlig hans sønn? Adolf Bjerkreim var en kjent forkynner og bibellærer.