fredag, juli 25, 2008

Kristi oppstandelse - avgjørende for vår tro, del 2



Vi fortsetter her meditasjonen over Kristi oppstandelse, slik de bibelske tekstene omhandler dem. Teksten er oversatt fra Patriark Daniels påskebrev for 2008:

I sitt brev til forsamlingen i Korint taler Paulus om at Kristus, vår Herre, viste seg flere ganger etter oppstandelsen fra de døde: "og at Han ble sett av Kefas og så av de tolv. Deretter ble Han sett av mer enn fem hundre på en gang. Av disse er de fleste fortsatt i live, men noen har sovnet inn. Deretter ble Han sett av Jakob og så av alle apostlene. Og sist av alle ble Han også sett av meg, som kan sammenlignes med et barn som er født for tidlig." (1.Kor 15,5-8) Dette at Kristus viser seg frem på denne måten, etter sin oppstandelse fra de døde viser oss at Han på mysteriøs vis er nærværende og fremstår for folket når og hvor Han måtte ønske.

Vi ser også gjennom livet til vår oppstandne Herre Jesus Kristus, at Han ikke bare vendte tilbake til et liv blant folket, men at det var et annerledes liv. Han går gjennom stengte dører (Joh 20,19) Selv om Han smaker på fisken og honnigkakene etter at Han har stått opp igjen (Luk 24,42;Joh 21,10), så gjør ikke Herren det fordi Han trenger å gi føde til sin kropp, men for å vise at Han, Jesus, ikke er et spøkelse eller en ånd. Med andre ord, selv om Han fremstår fra tid til annen, i 40 dager, for sine disipler og til noen andre personer her på jorda, lever Den oppstandne i himmelens evige liv, som er fri fra begrensningene i tid og rom. Ingen eller intet kan i dette jordiske liv kan holde Ham, om Han ikke vil. Den oppstandne Jesus kan ikke dø igjen, fordi Han er for alltid levende. Apostelen Paulus skriver i Rom 6,): "fordi vi vet at etter at Kristus er oppreist fra de døde, dør Han ikke mer. Døden hersker ikke lenger over Ham."

Jesus, oppstanden fra de døde gir nytt liv, ubegrenset og evig, udødelig.

Ingen kommentarer: