torsdag, juli 03, 2008

Tore Lende er død


Nestoren i norsk "husmenighetsbevegelse" Tore Lende er død, 62 år gammel. Jeg ble kjent med Tore en gang på 1970 tallet, i forbindelse med det fellesskapet jeg den gangen var en del av og vi hadde sporadisk kontakt opp gjennom årene. De senere årene ble kontakten tatt opp igjen, og Tore ble en aktiv og viktig bidragsyter til denne bloggen. Det satte jeg stor pris på. Tore bidro ikke bare med mange viktige kommentarer, men ordene hans vitnet om levd liv. Tvers igjennom ekte, og med èn stor pasjon: Kristus og Guds rike! Det hendte jeg var uenig i noe av det Tore skrev, men ofte fikk han meg til å se ting med nye øyne, og sette meg på sporet igjen. Det er så mange ting å minnes om Tore. Han var raus, engasjert, hadde evnen til å lytte og var en oppmuntrer. Kreftsykdommen satte sitt preg på ham, han hadde sine opp og nedturer, viste seg sårbar og snakket om angsten og tårene. Det lærte meg mye, og jeg følte meg friere til å kunne snakke åpent om mine egne sykdommer. Jeg har savnet Tores bidrag på bloggen her og i andre sammenhenger. Jeg leste alt han skrev med stor interesse. Nå er striden endt, løpet er fullført for denne Herrens tjener, og Tore er hjemme hos Jesus. Tore døde søndag. Jeg hører ennå latteren, og dialekten. Jeg er sikker på at Tore har sett Jesus, og nå gleder seg i Hans nærvær. Takk for følget, Tore. Vi vil fortsette å drømme drømmene dine om Kristi forsamling.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Saa flott at du hedrer Tores minne paa denne maaten, Bjoern Olav.

mvh
Geir

Bjørn Olav sa...

Takk, han var en god venn for oss begge. Vi er blitt mye fattigere, himmelen rikere. Måtte vi leve som Tore: Så begeistret for Guds rike og for Herren Jesus.

Geir Rune L@rsen sa...

Dette var trist, det var ikke lenge siden jeg så ham da så han frisk og rask ut....

Jeg var også hjemme hos ham bad for ham, han levde da på overtid, fikk også samtidig en fin samtale med ham...

Han hatt en stor rolle i gjeldsofferforeningen etter at han selv havnet i denne fellen på 90-tallet og mistet alt av eiendeler, han har vært en uredd talsmann for denne svake gruppe...

Lyser fred over hans minne