mandag, juli 28, 2008

Erkebiskop Rowan Williams kan komme til å forby flere homoseksuelle biskoper



I følge The Sunday Times varsler erkebiskop Rowan Williams (bildet) at han vil gå inn for å stanse vigslingen av homoseksuelle biskoper i Den anglikanske kirke. De som ikke vil følge forbudet vil bli utestengt fra kirken. Som kjent forårsaket den amerikanske grenen av kirken, den episkopale, en dyp splittelse mellom de liberale og de konservative innen den anglikanske kirkefamilien da Gene Robinson ble vigslet til biskop. Gene Robinson lever i et homofilt forhold. Splittelsen er så dyp, at representanter for mer enn 35 millioner anglikanske kristne skrev under på en erklæring i protest mot det de mener er en utglidning innen den anglikanske kommunion. 1200 biskoper deltok på en egen konferanse i Jerusalem i forkant av Lambeth konferansen som nå pågår. Her ble den såkalte Jerusalem-deklarasjonen undertegnet. Den er et kraftig oppgjør med de liberale utglidningene innen Den anglikanske kirke.

I følge The Sunday Times skal det finnes de som står i beredskap for å vigsle flere homoseksuelle biskoper i USA, og biskopen av Wales at han er beredt til å gjøre det samme.

Men erkebiskop Rowan Williams beslutning kan sette en stopper for dette. Saken skal opp til behandling mandag. La oss be for våre anglikanske venner om at de må forbli tro mot Guds ord!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Jeg vil oppmuntre deg til fortsatt skrive om vår tids martyrer. Historien til fader Hariton vær meget sterkt å lese. Det er veldig bra at du setter fokus på den forfulgte kirke. Stå på!

Ellers ble det ikke noe besøk på Nya Slottet. Det gikk litt i surr med geografien. Jeg har ikke vært så veldig kjent i Sverige. Nå vet jeg forskjellen på Linkjøping og Lidkjøping. Men allikevel, vi har hatt en flott ferie over grensen.

Men nå er det å være hjemme igjen og ta tak i nye utfordringer.

Stener

Anonym sa...

Den siste setningen skal lyde slik:

"Men nå er det godt å være hjemme igjen og ta tak i nye utfordringer."

Fortsatt god sommer og Guds fred!

Stener

Bjørn Olav sa...

Takk for oppmuntringen. Det kommer flere historier om vår tids martyrer.

Du må ha et besøk på Nya Slottet til gode! Kanskje vi kunne gjøre reisen sammen en gang. Jeg kommer forøvrig til Romsdalen den 13. august og blir noen dager, om alt går som jeg håper på Feiring. Kanskje vi kan sees og spise reker på brygga på Molde?

Anonym sa...

Ja det hadde vært virkelig kjekt om vi kunne treffes. Det må vi få til. Gi gjerne beskjed om hvilken dag som passer for deg.

Stener