torsdag, mars 05, 2009

24 timers bønn syv dager i uken



I går fikk jeg en bok i postkassen fra Sverige som jeg har gledet meg til å lese! Det er beretningen om det spennende bønneinitiativet som går under navnet 24/7. Dette er et bønneinitiativ som bygger bro mellom generasjonen. 24/7 som altså står for bønn 24 timer, syv dager i uken kombinerer bønn, evangelisering og sosialt engasjement med kreativ skaperglede!

24/7 ble startet høsten 1999 av Pete Grieg fra England, sammen med en gjeng med ungdommer. Fra denne lille gruppen har bevegelsen spredt seg over hele verden. Hovedhensikten er å forandre verden gjennom bønn som livsstil.

Svært mange unge mennesker er blitt utfordret til å ta del i dette arbeidet, og det bygges nå opp bønnegrupper verden over i kirkebygg, i ungdomsgrupper, på festivaler, universitet, bibelskoler etc og i alle slags sammenheng.

Floyd McClung som har skrevet forordet til boken skriver: "I denne fantastiske beretningen tar Pete Grieg oss med på en jakt etter Gud, en dans med Den Hellige Ånd. Det er alltid Gud som byr opp og det er opp til oss å takke ja til Hans innbydelse. Det gjorde Pete og kona Samie..... Har denne bevegelsen noe å gjøre med Åndens tid? Holder månen på å vendes i blod? Pete Grieg tror det. I flere år har Pete med flere båret på en overbevisning om at Jesus virkelig kommer tilbake snart..... Han kommer aldri for å hente en brud som ikke venter på Ham. Forventning er en av de viktigste ingrediensene i våre forberedelser for Hans gjenkomst. Når jeg ser forventingen vokse i unge menneskers hjerte, fylles mitt eget hjerte med iver.... Red Moon Rising er mer enn en bok; den er en innbydelse. Jeg er ikke sen om å takke ja til den... Jeg kaster meg mye heller inn i den hete luften sammen med en gjeng fanatiske Kristusdyrkere som bygger forsamlinger og etablerer Guds rike på jorden, enn å lute meg tilbake og kjenne meg trygg...."

Boken er dessverre ikke oversatt til norsk. Men den kan skaffes via www.gospelmedia.se

Nettsiden til 24/7 finner du her: http://www.24-7prayer.com/

Det finnes også en svensk nettside: http://www.tjugofyrasju.be/

7 kommentarer:

Anonym sa...

Kjempebra at du har fått tak i denne utfordrende boken.!

Stener

Anonym sa...

Denne bønnebevegelsen har resultert i at flere kommuniteter har blitt etablert. Så kalte boiler rooms. Mer om dette kan man også lese om i boken Punk Monk som er skrevet av Andy Freeman og Pete Greig.

Stener

Anonym sa...

Hei Bjørn Olav!
Interessant! - Synd at en tilhører de som er svak i engelsk. Mye god kristen oppbyggelse er desverre ikke oversatt til norsk.

Du er heldig, som behersker det språket så suverent!

Det er viktig å være rede, og i ventemodus.

For Hebreerbrevets forfatter sier at Kristus skal komme for annen gang, å hente til "frelse (rykkes opp til himmelen) for dem som VENTER på HAM". (Hebr.9,28)

Jeg bruker denne oppmuntringen til hverdagens test.

Ha en god dag, med Guds velsignelse over din gjerning.

Bjørn Olav sa...

Boken finnes på svensk.Den kan bestilles hos www.gospelmedia.se

Anonym sa...

Takk! Ser nå at boken
er på svensk-. - Tok feil av den engelske tittelen.

Bjørn Olav sa...

Det er det veldig lett å gjøre. Forstår ikke helt hvorfor de har beholdt den engelske tittelen, men muligens har det å gjøre med at boken henvender seg til unge lesere.

PS Men vi "eldre" har også stort utbytte av å lese den.

Anonym sa...

Å nå fikk jeg lyst å faste, den boka vil jeg lese :) kanskje vi kan faste sammen? :)