onsdag, mars 25, 2009

Dåpssenter i Jordan innviet



Merkelig nok skulle det en tidligere engelsk statsminister til, Tony Blair, som har gått hen å blitt en del av Romerkirken, for å innvie det nye dåpssenteret som Baptistenes Verdensallianse har vært med å bygge i Jordan på stedet hvor Jesus ble døpt. Romerkirken har jo nettopp vært en kirke som har forfulgt baptister, og tatt livet av tusener av dem.

Som jeg har skrevet om tidligere på bloggen så var det konge Abdullah II bin Al Hussein og prins Ghazi Bin Mohammed av Jordan, som gav bort eiendommen der dåpssenteret er bygget. Det i seg selv er svært interessant med tanke på at Jordan er 90 prosent muslimsk.

1700 mennesker var tilstede i forbindelse med innvielsen fredag i forrige uke. De overvar dåp av mer enn 120 mennesker. Generalsekretæren i Baptistenes Verdensallianse (BWA), Neville Callam, talte. Det var også hilsener av presidenten for BWA, David Coffey og generalsekretæren for Det Jordanske Baptistsamfunnet, Fawaz Ameish, sammen med Jimmy Carter, Bill Clinton og pastor Rick Warren.

Dåpssenteret vil også bli brukt av Den ortodokse kirke.

http://www.dagen.se/dagen/Article.aspx?ID=165870

Ingen kommentarer: