tirsdag, mars 31, 2009

Pinsepioneren Wynne Lewis er død


Det er med sorg jeg i dag har mottatt meldingen om at Wynne Lewis er død. Wynne Lewis var en av den europeiske pinsebevegelsens mest kjente skikkelser. I mange år var han pastor for Kensington Temple, og bygget denne menigheten fra å være en menighet som var nær ved å dø, til å bli en av de mest hurtigvoksende multikulturelle menighetene i England. Under Wynne Lewis sitt lederskap ble den også en toneangivende menighet langt ut over Londons grenser. På 10 år vokste denne menigheten til 5000. Wynne Lewis ble også lederen for Elimbevegelsen, en av Englands pinseretninger. Han reiste mye rundt i verden, og besøkte Norge en rekke ganger. Så var det da også på en av hans mange misjonsreiser at Wynne Lewis skulle få reisebud. Søndag og mandag var han sammen med Colin Dye i Frankrike, for å undervise den franske Elimbevegelsens ledere. På vei hjem fikk han problemer med hjertet, og døde tidlig om morgenen, 24. mars. Jeg hadde gleden av å lytte til Wynne Lewis flere ganger. Hans inspirerende og genuine bibelundervisning under Åndens salvelse, gjorde inntrykk. På et møte på Hedmarktoppen for noen år siden profeterte han over meg, og ordene fra den gang har jeg siden båret med meg. De inneholdt en sterk utfordring til tjeneste, og om at jeg skulle gå med Gud og la meg lede av Ånden. "Kom deg ut av stolen, stå opp og gå!" Slik husker jeg de innledende ordene, resten er personlig. Wynne Lewis ble 76 år gammel. Vi lyser fred over hans gode minne. For flere opplysninger se linken: http://www.dagen.se/dagen/Article.aspx?ID=166478

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jeg har hørt han en gang, og syntes han var kjedelig. Pratet for det meste om menighetsplanting.
En mann som derimot alltid taler med kraft er Dennis Greenidge. En kamerat av meg var på et seminar med Wynne Lewis og Dennis, og det var vesensforskjellig. Mens Wynne Lewis pratet om menighetene han plantet, pratet Dennis om den enkle bønnens kraft, og om hvordan hans menighet ikke ha noen strategi men likevel gjorde gud mektige ting der fordi de var en menighet i bønn.

Bjørn Olav sa...

Vi opplever vel folk forskjellig. Du må ikke glemme at det var under Wynne Lewis sitt lederskap at Kensington Temple oppleve vekkelsestider, og som har forsatt under Colin Dye.

Jeg har hatt gleden av å tolke Dennis i forbindelse med en av de nasjonale bønnekonferansene på Grimerud. Det var en stor opplevelse. Dennis er en gudfryktig, ydmyk mann.