tirsdag, mars 10, 2009

Har det kostet deg noe å følge Jesus i det siste?



Ville du like å sove her? Hvis du hadde bestemt deg for å følge Kristus og la deg døpe i Sveits på 1500-tallet, hadde du kanskje ikke hatt noe annet valg. Bildet viser den såkalte "dåpshulen" i landsbyen Betswill utenfor Zürich. I dag har vi andre valg, eller?

Har det kostet deg noe å følge Kristus? Eller har det medført at du har fått hyggelige venner, mat, masse moro og fellesskap hver søndag?

Det kan være vi ikke lever radikalt nok i vår etterfølgelse av Kristus. Det kan være at vi er blitt så lik denne verden, at vi ikke utgjør noen som helst forskjell. Våre trossøsken på 1500-tallet betalte en skyhøy pris - deres egne liv. I dag blir den kristne forsamlingen forfulgt i Kina, Nord-Korea, i muslimske land. Mens vi sørger for at våre besteborgerlige liv blir beskyttet og godt i varetatt, er det ikke slik for det store flertallat av kristne i disse landene.

Er det noe ved våre liv vi burde stille spørsmålstegn ved? Er vi på himmelveien, eller går vi den brede veien?

Innimellom er det all god grunn til å stanse opp og stille spørsmålet.

Svaret kan bli ubehagelig direkte.

Da bør vi gjøre noe med det!

"Ve dere når alle mennesker taler vel om dere, for det gjorde også deres fedre med de falske profetene!" Jesus i Luk 6,26

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hei Bjørn Olav! Jeg tror man slipper å provosere fram en forfølgelse. Den er her allerede.

Det er nok å nevne bl.a. forsterdrap, Israel og Guds Ord syn på ekteskapet, så har du spetakkelet i gang i en sammenheng.
Det begynner å koste å stå på Guds Ord.

Ha en god dag under Guds velsignelse.

Bjørn Olav sa...

Jeg er enig med deg i at du ikke skal si mye om disse temaene før det blir kraftige reaksjoner. Det har vi til fulle fått erfare.