torsdag, mai 12, 2011

99 prosent av befolkningen i Montreal går ikke i kirke - ny offensiv for å nå dem med evangeliet

99 prosent av befolkningen i Canadas nest mest folkerike by, og verdens nest største franskspåklige by etter Paris - Montreal - går ikke i noen menighet! En gang var dette en bastion for Den romersk katolske kirke. I dag er den svært sekularisert. Montreal ligger i Quebec regionen, og det er mulig å besøke 1.000 lokalsamfunn i denne regionen og ikke finne en eneste evangelisk menighet!

Nå har baptistledere tilhørende Sørstatsbaptistene i Canada og USA gått sammen i en koalisjon hvor de har satt seg som mål å plante 255 menigheter i Montreal og områdene rundt innen 2020. Dette innkluderer 199 fransktalande menigheter.

Koalisjonen "Send Montral" ser nå etter nøkkelpersoner i både Canada og USA som kan være med på å plante de nye menighetene.

Med en befolkning på seks millioner fransktalende Quebecianere utgjør disse den største unådde folkegruppen i Nord-Amerika. De er også ansett å være noen av de aller vanskeligste å nå.

2 kommentarer:

Anonym sa...

De får jo besøk av Jehovas vitner, slik har det jo vært i mange mange år.

Bjørn Olav sa...

Det gjør jo bare denne tragedien enda større at denne vranglæren sprer om seg. Både Montreal's befolkning og Jehovas Vitner trenger å bli frelst.