onsdag, mai 18, 2011

Russisk kjernefysiker møter Jesus og utdanner seg til å bli pastor


For Nikolaj Hamizevich (bildet), har den akademiske verden vært en livslang kjærlighet noe hans imponerende resultater innen sitt felt viser. Men det er noe annet som fikk større betydning for Nikolaj. Han fikk møte Jesus og fikk en sterk kjærlighet til Guds ord!

I 1965 ble Nikolaj Hamizevich uteksaminert fra en høgskole med sølvmedalje. Det var en spesiell akademisk utmerkelse som ble gitt i det tidligere Sovjetunionen. Samme år begynte han å studere matematikk og fysikk ved det statlige instituttet i Kasakhstan. Etter å ha fullført studiene her, avtjente han sin militærtjeneste, for så å vende tilbake til det akademiske liv. Han begynte å undervise ved Det pedagogiske Institutet i Kasakhstan, og i 1974 begynte han sine studier ved Kasakhstans kjernefysiske institutt. I åreene 1994-2001 var han president i International Association for Dialogue Between East and West og endte så opp med en doktorgrad i økonomisk vitenskap i 2001.

Men den forbløffende akademiske karrieren gav ikke Nikolaj Hamizevich fred i sjel og sinn. På innsiden opplevde Nikolaj at han var skuffet og nedtrykt til tross for alt det flotte han hadde klart å oppnå så langt i livet. Men så skjedde det en kolossal endring i akademikerens liv. Han forteller selv:

"En dag fikk min kone Valentina høre de gode nyhetene om Gud som sendte sin Sønn for å dø for våre synder. Noe senere omvendte Valentina seg og bestemte seg for å følge Jesus. Seks måneder etter denne hendelsen bestemte vår 14 år gamle datter seg for det samme. Ingen hadde klart å endre mitt liv, men da jeg så hva som skjedde med min kone og datter bestemte også jeg meg for å følge Jesus. Han forandret mitt liv fullstendig, ja hele vår familie. Jeg var 53 år gammel da jeg gav mitt liv til Jesus, og jeg fikk lagt ned i meg et sterkt ønske om å forkynne evangeliet for andre mennesker."

Nikolaj Hamizevich kommer opprinnelig fra Hvite-Russland, og reiste tilbake til hjembyen Soligorsk for å besøke byens baptistmenighet. Han fikk anledning til å dele sitt vitnesbyrd der. Etter å ha fortalt om hvordan Jesus frelste ham, kom 36 mennesker fram for å omvende seg fra sine synder og gi sine liv til Jesus. Blant dem var søsteren til Nikolaj, som klart kunne se den store endringen i brorens liv.

Nikolaj forteller:

"Hele slekten min så endringen. Vi hadde sluttet å drikke vodka, og det var et sterkt vitnesbyrd i min familie om at Jesus kan endre liv. Før dette skjedde var jeg en stolt ateist. Nå spør familien min om hvordan Gud kan endre mennesker."

Nikolaj Hamievich er tilbake i Kaskhstan hvor han har en fremgangsrik forretningsvirksomhet. Han bruker anledningene dette gir til å vitne om Jesus, og han og familien er medlem av en lokal baptistmenighet. I dag studerer han også ved bibelskolen i Almaty og vil være ferdig med sin pastorutdannelse i 2013.

Ingen kommentarer: