søndag, mai 01, 2011

En av USA's pionerer for relasjonsbygging mellom svarte og hvite er død

En av pionerene for forsoning og relasjonsbygging mellom svarte og hvite i USA, Richard Brogan (bildet) er død, 73 år gammel.

Brogan, som var født og oppvokst i Laurel i Missisippi reagerte på avstanden som fantes mellom svarte og hvite innad i sitt eget kirkesamfunn, Sørstatsbaptistene. Han sammenlignet en gang de to største baptistgrupperingene i Amerika som to jernbane-spor side om side som aldri krysset hverandre. Urettelig arbeidet han for å bygge bro mellom dem. Etter å ha vært pastor i Arkansas og Missisippi, arbeidet han som lærer og misjonær med afrikanske-amerikanere i Missisippi-deltaet utsendt av hjemmemisjonen hos Sørstatsbaptistene.

Richard Brogan var også president for Missisippi Baptist Seminary som ble etablert i 1944 i den hensikt å gi svarte pastorer og lekfolk teologisk skolering. Etter dette arbeidet Brogan med relasjonsbygging og bymisjon. Han var også leder av Missisippi Biracial Commission. Siden 2002 arbeidet han som prest for et hjem for døende. I 2007 kunne han feire 50 år i tjeneste for Herren.

Han ble begravet fra Northside Baptist Church i Clinton, Missisippi 28. april.

Ingen kommentarer: