tirsdag, mai 17, 2011

De går mot at svenske pinsemenigheter selv velger om dåp skal være medlemskriterium



Det skal bli spennende å se om norske pinsevenner blir påvirket av rådsmøtet til svenske pinsevenner som ble holdt i helgen. Spørsmålene om hvilke kriterier som skal gjelde for medlemskap er jo også oppe til drøftelse på vår side av grensen.

De forsamlingene som danner Pingst - Fria församlingar i samverkan (FFS) - drøftet i helgen både forholdet til misjon og hvilke medlemskriterier som skal gjelde. Det store spørsmålet i Norge er om man kan tillate medlemskap uten at vedkommende som ønsker å bli medlem er døpt.

Pelle Hörnmark, som er nasjonal leder for Pingst og referansegruppen som har arbeidet med disse spørsmålene mente at veien videre ikke er å ha en felles plattform, men respektere at hver forsamling må velge sin vei. I følge svenske Dagen sa Hörnmark følgende:

"
- De stadgar vi haft har inte lett till väckelse, det kan vi konstatera, det är något annat som ger det. Kan vi respektera att vi är fria församlingar som gör lite olika val i de här frågorna? Hittills har vi fått sitta och titta på stadgarna hos de församlingar som vill bli en del av Pingst FFS för att godkänna dem. Jag skulle önska att vi kunde komma bort från det, att vi skulle bli mindre portvakter och istället formulerade ett dokument med vår tro och våra övertygelser som förstärker vilka vi är. Skriver man under på dem och rekommenderas av en annan pingstförsamling så är man med, då kan medlems- och ledarstruktur få skifta."

Min personlige mening er at jeg skulle ønske svensk pinsebevegelse holdt på den gamle strukturen, og at den gjaldt alle menigheter slik at man ikke var i tvil om hvor pinsebevegelsen står i så viktige spørsmål som dåp og medlemskap.

Se også:

http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=260739

http://mikaelkarlendal.pingstkyrkan.net/?p=942

2 kommentarer:

Hårek Anderssen sa...

Undertegnede er klart enig att dåp er kriterier for å delta i en menighet. P. Hörnmark har gått helt bort fra Bibelsk menighetsstruktur. Hans tid i Jönköping viser klart dette. Slik er det å bli blendet av makt og önsket om å bli den aller störste. Nu prediker han sammen med Ulf Ekmann og er klart leder for pinsevennenes mars mot Rom.H.A.

Anonym sa...

Dette har det vært en strid om i lengre tid også i Norsk Pinsebevegelse. Har allerede startet med en eller flere pinsemenighet som har fjernet kravet til å være døpt for å tillegges menigheten.