onsdag, mai 18, 2011

Riksdagen i Sverige vil sette kristne helsearbeidere på valg: Følg loven eller Jesus

I Sverige vil kristne som arbeider innen helse- og omsorg stå overfor store utfordringer etter at Riksdagen i går bestemte seg for å kreve at Europarådet omgjør den beslutningen som Europarådet fattet så sent som i oktober 2010. I denne resolusjonen heter det at fast ansatte innen helsevesenet skal ha rett til å reservere seg mot å utføre visse oppdrag, for eksempel aborter. Dette vil flertallet i Riksdagen nå ha endret. Kun Kristdemokraterna og Sverigedemokraterna stemte i mot.

Om Rikdagen lykkes med å få med seg Europarådet vil dette kunne stille kristne leger, sykepleiere og hjelpepleiere overfor store utfordringer. Skal de følge sin tro og sin overbevisning, eller svensk lov? I ytterste konsekvens kan dette føre til at kristne innen svensk helsevesen vil miste sine jobber. Jeg regner med at dette også vil få følger for alle EU-landene.

Dermed rykker kristenforfølgelsen oss mye nærmere. Går dette igjennom vil det bli en virkelig pris å betale for de kristne som ønsker å forbli trofaste mot det Guds ord sier.

Se også:

http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=260969

http://www.vl.no/samfunn/article130028.zrm

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vi kan ikke i lengden holde oss med et helsevesen der de ansatte selv får avgjøre hvilke oppgaver de ønsker å utføre, og hvilke pasienter de ønsker å hjelpe. Hvis det er et demokratisk flertall for at vi skal tillate f.eks. abort, så skal helsemedarbeidere som får sin lønn fra det offentlige utføre de oppgaver de blir pålagt. Hvis de har store motforestillinger mot det, så står de selvfølgelig helt fritt til å finne seg noe annet å gjøre.

Bjørn Olav sa...

Leger skal redde liv, ikke ta liv. Dessuten bør det være en menneskerett å reservere seg mot handlinger som strider mot grunnleggende brudd på etikk, og som går på bekostning av ens tro og overbevisning. Synes du vi skal innføre yrkesforbud for kristne?