tirsdag, november 01, 2011

17 år gammel koptisk kristen drept av lærer og medelever fordi han bar et kors rundt halsen

17 år gamle Ayman Nabil Labib (bildet) ble drept ene og alene på grunn av at han - i likhet med de fleste koptere - hadde et kors tatovert på håndbaken. Han bar også et enkelt trekors rundt halsen, men under tskjorten.

Det hele skjedde 16. oktober og begynte som en diskusjon mellom muslimske og kristne elever, ved en skole i Mallawi i Minya provinsen i Egypt. Den muslimske læreren ba Ayman Nabil Labib ta av seg trekorset han bar rundt halsen, nektet Ayman dette. Da ble han angrepet av sin muslimske lærer. Han tok kvelertak på Ayman, og andre muslimske medelever medvirket til mishandlingen. Ayman Nabil Labib klarte å komme seg til skolens toalett, men medelevene fulgte etter og mishandlingen fortsatte.

Når en av skolens rådgivere tok ham med til Aymans rom pustet ham fremdeles. Da ambullansepersonalet kom til skolen en time senere, var Ayman Nabil Labib død.

Det fremkommer nå opplysninger om at rektor ved skolen nektet å gå inn i klasserommet for å se hva som var årsaken til bråket. Aymans foreldre at både rektor, læreren og studentene som forårsaket at Ayman ble drept, stilles for retten.

Guvernøren i Minya, El-Rouby, har besøkt biskop Dimitrios av Mallawi, for å kondolere. I følget var også flere andre representanter for myndighetene. Guvernøren har suspendert rektor, to av hans rådgivere og en sosialarbeider som var på jobb da han ble drept.

Etter begravelsen av Ayman Nabil Labib gikk 5000 koptere i sørgemarsj gjennom Mallawi's gater.

1 kommentar:

Märtha Jensen sa...

Innså nå at dette er et flere år gammelt innlegg, men det fortjener fortsatt et bibelvers!

Matt: 5,10 - Salige er de som blir forfulgt for rettferdighetens skyld, for himlenes rike er deres.

Hvil i fred, Ayman!