søndag, november 27, 2011

Dialog mellom ortodokse og baptister

Representanter for Baptistenes Verdensallianse og Det økumeniske Patriarkatet i Konstantinopel, møttes 30.oktobber-2.november til forberedende samtaler. Målet med disse samtalene er en formell dialog mellom baptister og ortodokse på internasjonalt nivå.

Delegasjonen fra Baptistenes Verdensallianse ble ledet av generalsekretær Neville Callam. Han beskrev målet med møtet, som ble holdt på Kreta, som en respons på Joh 17,21, hvor Jesus ber for sine disipler: "Må de alle være ett, slik du, Far, er i meg og jeg i deg. Slik skal også de være i oss, for at verden skal tro at du har sendt meg."

"Ansikt til ansikt med de utfordringene vi står overfor i dag bør vi fortsette med å utforske vårt felles grunnlag i bibelsk lære, apostolisk tro og tradisjon så vel som et praktisk vitnesbyrd, sammen med de forskjellene vi har," sa Callam i forbindelse med dette møtet.

I delegasjonen Callam ledet deltok også Steven Harmon, professor i teologi ved Gardner-Webb University School of Divinity i Boiling Springs, N.C., og Paul Fiddes, professor i systematisk teologi ved Oxford University i Storbritannia.

Til å representere Den ortodokse kirke deltok: Father Gennadios av Sassima som tilhører Det økumeniske Patriarkatet i Konstantinopel og professor i ortodoks teologi og kirkerett, George Tsetsis, som også er tidligere fast representant for Det økumeniske Patriarkatet i Kirkenes Verdensråd, samt Konstantinos Kenanidis, general sekretær for Det ortodokse akademiet på Kreta.

Det økumeniske Patriarkatet er rangert som "det første av likemenn" i den ortodokse kirkefamilien og er viden anerkjent som representant og åndelig leder for verdens 300 millioner ortodokse kristne. Baptistenes Verdensallianse representerer 210 baptistsamfunn med 47 millioner døpte troende i over 200 land.

På bildet sees generalsekretær Neville Callam (til venstre) sammen med representanter for Den ortodokse kirke.

Ingen kommentarer: