torsdag, november 03, 2011

Lederkurs for å lære å bli tjenere

Anabaptister i Spania eksperimenterer med en ny måte å trene legledere i menighetene. De gjør det med hjelp av en medarbeider fra Mennonite Mission Network, et seminar i Sveits, en bevilgning fra Mennonite Central Commitee Europa og en tidligere jesuitprest som er blitt anabaptist.

Antonio Gonzales, den tidligere jesuitpresten, Julian Mellado som arbeider for Brethren in Christ, og Dennis Byler for Mennonite Mission Network, driver lederkurs for voksne i god anabaptistisk tradisjon som har behov for å lære mer om anabaptistiske verdier uten å måtte tilbringe et helt semester på skolebenken.

Kurset heter Kenosis Theological Seminary, og er det første kurset i sitt slag i Spania noensinne. Hvert kurs kan fullføres iløpet av en måned, med 10 timers hjemmelesning og et dags-seminar. Ordet "kenosis" er hentet fra Fil 2 hvor det står at Jesus "gav avkall på seg selv" og "tok på seg tjenerskikkelse".

Julian Mellado og Antonio Gonzales fikk ideen til lederkurset da de besøkte Bienberg Seminaret, en anabaptistisk utdannelses institusjon i Sveits.

"Dette handler om en veldig anabaptistisk måte å se lederskap på," sier Byler, "det handler ikke om å være den største, men om å være tjener."

8. oktober ble det første kurset holdt, med 22 deltagere. Mange av dem kom fra bakgrunner som ikke er anabaptistiske. En menighet i Madrid stilte sine lokaler til disposisjon.

På bildet ser vi Dennis Byler undervise i sitt tema: En introduksjon til Bibelen.

Ingen kommentarer: