onsdag, november 16, 2011

Kirkehistorie skrives i Nord-Irak: Baptist-senter bygges i Simele

Et baptist senter som vil inneholde menighetssal, seminar, en medisinsk klinikk og en skole, planlegges bygget i Nord-Irak! Og som om dette ikke er nok: Senteret skal bygges i Simele, byen hvor 3.000 assyriske og kaldeiske kristne ble massarkert i 1933 av de irakiske myndighetene.

I dag er byen Simle en del av den kurdiske administrasjonen, og nord-irak er blitt et sted hvor tusenvis av irakiske kristne har funnet ly og trygghet.

Det er guvernøren for Dohuk-regionen, Tamar Ramadhan og vise-guvernøren, Gurgis Shlaymun, som har gitt tilsagn og garantier for landområdet senteret skal bygges på. Senteret er et samarbeidsprosjekt mellom irakiske baptister og Hillcrest Baptist Church i Pensacola, Florida og baptister fra Brasil og Jordan. Den første byggefasen, som begynner allerede neste år, går ut på å gjøre ferdig en helseklinikk for kvinner og barn.

Skolen om skal bygges vil ha fag som skal handle om vennlighet, repekt, medfølelse, menneskerettigheter, verdighet, likeverd og fredfull sameksistens mellom kurdere, assyrere, arabere, kaldeere, tyrkere, syrere og armenere.

Den irakiske baptistpastoren, Dr Farouk Hammo, pastor for den nasjonale evangelike menigheten i Baghdad, sier at de har drømt om at dette senteret vil bygges i Irak. En delegasjon med baptister og andre evangelikale ledere deltok i en seremoni sammen med lokale myndigheter i forrige måned for å markere den store begivenheten.. En av de som deltok var Dr Abeech Abbassi, pastor for en baptistmenighet i Amman. Han talte til de fremmøtte på vegne av Baptistenes Verdensallianse og Den europeiske Baptistunionen.

Han sa at baptistenes historie i Irak skrives fremdeles.

Ingen kommentarer: