onsdag, november 23, 2011

Kommunitetsleder med i Italias nye regjering

Andrea Riccardi (bildet), grunnleggeren av St. Egidiokommuniteten, er blitt utnevnt til minister i den nye italienske regjeringen med ansvar for internasjonale relasjoner. Andrea Riccardi og Enzo Bianchi, nevnes i samme ordelag som Italias mest innflytelsesrike personer. Begge lever i monastiske kommuniteter.

Andrea Riccardi er grunnlegger og leder for en bevegelse som nå teller 50.000 frivillige i 73 land som alle er hengitt til monastiske idealer som barmhjertighetsarbeid, evangelisering og fredsarbeid. Denne bevegelsen har vært viktige bidragsytere i fredsbestebelser i Midt-Østen, Latin-Amerika, Balkan, Afrika og Asia.

Bevegelsen oppstod omkring 1968 og er et av uttrykkene for den bibelvekkelsen som pågår i Den romersk-katolske kirke for tiden. Unge mennesker kom sammen for å lese evangeliene, de berøres av møtet med Jesus, formet et fellesskap i en lengsel etter å kroppsliggjøre et liv i Kristi etterfølgelse i vår tid.

St. Egido har sitt sentrum i Trastevere, i et gammelt Karmelitt-kloster, og i kirken St Maria i Trastevere, der man hver kveld i enkle former feirer en vesper som fyller kirken med mennesker i alle aldre. Noen kvartaler unna driver man et omfattende arbeid blant hjemløse, der hundretalls mennesker får seg en matbit. Fredsarbeidet er et annet område der Communità di S Egidio har gjort en svært viktig innsats. Kommunitetens spiritualitet er blitt formet først og fremst i møte med evangeliene.

Du finner kommuniteten her:

http://www.santegidio.org/index.php?&idLng=1064

Ingen kommentarer: