tirsdag, mai 22, 2012

Åndelig abrakadabra!

Dean Taylor (bildet) er redatør av 'The Heartbeat of The Remnant', et tidsskift utgitt av Ephrata Christian Fellowship, et anabaptistisk menighetsfellesskap i Pennsylvania, USA. Jeg har abonnert på dette tidsskriftet noen år nå, og får alltid noe ut av å lese det. I det siste nr som nettopp har kommet ut, forteller Dean Taylor om et besøk ved en synagoge i Brooklyn, som han nylig besøkte sammen med en gruppe studenter.

Rabbineren ved denne hassidiske synagogen fortalte om viktigheten av å henge opp skriftsteder rundt om i huset. Like viktig som at disse ordene skulle forandre deres hjerter, mente rabbineren også at skriftordene på veggen hadde en spesiell kraft i seg selv. Rabbineren hevdet at om man hadde problemer i familien - det være seg finansielle eller ekteskapelige - så var årsaken til disse å finne i at skriftordene var stavelt feil, eller at bokstavene berørte hverandre. Om en kyndig person så kunne få orden på dette, ville også problemene løse seg.

Uttalelsene fra rabbineren utfordret Dean Taylor til å tenke på hvordan han selv forholdt seg til Guds ord, og bruker det. Taylor skriver:

'Guds ord er enkelt. Men når vi ikke gjør det som står har vi en tendens til å finne på en hel del ting. Vi ender opp med merkelige 'åndelige' tolkninger av enkle sannheter i Skriften. Og enda verre, det kan ende opp med at vi 'åndeliggjør' det de viktige tingene som står der. Kristi befalinger blir da ofte byttet ut med unnskyldninger eller omskrivninger. Begreper som 'nåde' og 'tro' forvandles til åndelige nyanser uten noen som helst mening'.

Dette må opphøre, sier Dean Taylor, og legger til:

'Bibelen er enkel å forstå - bare vi ville slutte opp med å bortforklare den... Åndelig innsikt er bra, men om vi stoler på den og går glipp av de enkle ordene til Jesus, så er det egentlig den verste av alle bindinger'.

1 kommentar:

Broder i Kristus sa...

En ting er sikkert at dem som ikke har tatt oppgjør med sin synd og som styres av egoismen som bare ser etter måter å skape åk for andre ved å heve seg selv ikke er etter Jesus hjerte. Noen leser Guds ord med å finne krig , nød, hat og manglende medfølelse til andre. Så har man dem som leser tilgivelse ,nåde og medfølelse til alle mennesker ved å lese Guds ord.
så det er tydelig at renselsen av hjerte fra det som vil sitt eget er avgjørende for å kunne lese Guds ord etter Jesus hjerte. Så Guds ord kan bli lukket i sin forståelse for dem som har ett stengt hjerte for Guds gode hjerte som vil det gode.
Derfor er det så viktig at dem som har formet sitt menneske til Guds behag våger å stå sammen for at Guds ord blir lest fra kjærligheten som Gud ønsker å vekke i våre hjerter. Man må trenge dypt inn i hvor god Gud er for å kunne lese Guds ord rent.