torsdag, mai 24, 2012

Mennoniter hjalp orkanofre med åtte millioner USD

Mennonite Disaster Service har brukt åtte millioner USD og arbeidet i syv år med å hjelpe ofrene langs Gulf-kysten etter orkanen Katrina og Rita. Gulf-kysten er en region i USA som består av kysten til delstatene som grenser til Mexicogulfen – Texas, Louisiana, Mississippi, Alabama og Florida. Dette er praktisk kristen nestekjærlighet i Bergprekenens ånd. Omlag 70 personer som arbeider for Mennonite Diaster Service, lokale pastorer og andre var 16.mai samlet i New Orleans for å sette en endelig sluttstrek for et svært vellykket prosjekt. 'Passing the Torch' er det prosjektet som Mennonite Disaster Service har arbeidet lengst med i sin 62 årige historie. 


Orkanen Katrina er den femte dødeligste orkanen som noensinne har rammet USA. Den slo til i august 2005. Bare dager etterpå var hjelpemannskaper fra Mennonite Disaster Service på plass. Mindre enn en måned senere rammet orkanen Rita omtrent de samme områdene. Det er den fjerde mest intense atlantiske orkanen som noen gang er registrert.

Pastor Charles Duplessis, som ikke bare mistet huset sitt, men også kirken han var pastor for, Mount Nebo Bible Baptist Church, var en av de mange som var møtt frem for å takke for all hjelpen de hadde fått:

'Jeg vil takke dere som elsker Gud, og som elsker mennesker, enten de kjenner Gud eller ikke', sa pastor Duplessis.

Han fikk sitt hus bygget opp igjen takket være Mennonite Disaster Service.

På bildet ser du pastor Charles Duplessis som omfavner en av hjelpearbeiderne for Mennonite Disaster Service.

Ingen kommentarer: