lørdag, mai 12, 2012

Liten kommunitet utgjør en forskjell i Winnipeg, Canada

Det er spennende å se hva Gud holder på med for tiden over vår vide jord. En av de tingene Han holder på med er å kalle mennesker til å leve sammen i små kommuniteter - små fellesskap som lever sammen i bønn og måltidsfellesskap, og som blir baser for å nå mennesker med evangeliet.

I byen Winnipeg i Canada finner du Chiara House, et nytt utadrettet tiltak som kommuniteten Little Flowers har tatt initiativet til, i samarbeide med mennonite kirken i Manitoba. Medlemmene av Chiara House består av kristne fra ulike sammenhenger, som ønsker å leve for Gud og elske sine naboer ved å leve et liv i fellesskap. Et leilighetsbygg i Winnipeg’s West End (490 Maryland St.) er anskaffet, som gir medlemmene av kommuniteten mulighet til dele liv sammen og skape et fellesskap hvor naboene kan inviteres inn. Bygningen er likevel i en så dårlig beskaffenhet at det vil kreve betydelig renovering før den kan brukes ordentlig.

Huset har tre etasjer og med full kjeller. Hver etasje har sitt eget lille kjøkken, her er soverom og små stuer. Omlag 15 personer vil kunne bo her. Kjelleren vil gi mulighet for kontorplass og et lite møtelokale hvor alle kan samles samtidig.

Tom Sine, en anabaptistisk pioner i vår tid, har dette å si om arbeidet til Little Flowers Community:

"Våre venner i Little Flowers Community er en av Guds nye blomstrende planter som gir oss håp for å formidle Jesus til den indre bykjernen i Winnipeg. De er både en menighet og en kommunitet... Chiara House vil gi dem en mulighet til å nå de urbane fattige. Vi trenger å se tusenvis av Jesu etterfølgere i Nord-Amerika som følger eksemplet til våre venner i Little Flowers Community som kan skape slike kommuniteter og som dermed utgjør en forskjell og skaper endringer i disse vanskelige tidene'.

Her er en link til kommuniteten i Winnipeg:

 http://chiarahouse.ca/

Ingen kommentarer: