søndag, november 03, 2013

94 åring aktiv fredsaktivist

Jeg beundrer denne mannens tålmodighet, utholdenhet og tro. 94 årige Pete Seeger (bildet), sangeren, poeten, fredsaktivisten, mannen bak 'Where have all the flowers gone', er fremdeles oppegående og kjempende!

Om en uke - nærmere bestemt 9.november - skal han delta på 46 årlige middagen til The Western New York Peace Center, hvor han skal synge og gi en av sine inspirasjons-taler. Eia var vi der!

Å leve med en overbevisning om at det er mulig å skape fred, hele sitt liv, gi seg til den og leve etter den, er noe å gi videre til neste generasjon.

Den amerikanske folkevise- og protestsangeren er blitt en legende. Han ble svartelistet av McCarthy i 1955, som så mange andre, og har vært et horn i siden på mange amerikanske regjeringer siden. Han har kjempet for borgerrettigheter, fagforeningsarbeid og fredsarbeid. Det skulle bli Johnny Cash som tok ham inn i varmen igjen. Den endelige gjenreisningen og anerkjennelsen fra det offisielle USA kom da president Bill Clinton overrakte ham en hedersmedalje i Det Hvite Hus i Washington.

Pete Seeger har vært venn med Bruderhof-bevegelsen - en gren av den anabaptismen - i alle år. Både Seeger og Bruderhof har sammenfallende interesser, ikke minst når det gjelder aktivt fredsarbeid.

På middagen i The Western New York Peace Center deltar også pastor James Giles, som de siste 19 årene har arbeidet utrettelig for de svake i samfunnet, ikke minst for å hjelpe og forbedre situasjonen for hjemløse, alkoholikere og narkomane i Buffalo, New York. Han har stilt opp og vært pastor for fanger som har sluppet ut av fengsel, og skal rehabiliteres tilbake til samfunnet. Her deltar også Buffalo Peacemakers, som arbeider med forsoning og lokalt fredsarbeid, for å å gjøre Buffalo til et tryggere sted å bo. Og hit kommer Rae Kramer, en fredsaktivist som arbeider for å bekjempe bruken av droner.

Ingen kommentarer: