onsdag, november 06, 2013

'Religionsblanding', Kirkenes Verdensråd og pinsebevegelsen

Avslutningseremonien i forbindelse med generalforsamlingen til Kirkenes Verdensråd i Seoul, har vakt oppsikt og skapt forundring.

På rekke og rad sto kristne, muslimske, buddhistiske, hinduistiske og jødiske ledere med hver sin bolle med vann, for så å tømme den over i en stor felles beholder. Dette ble ledsaget av frambæringen av ikoner.

Samtlige av de religiøse lederne understreket vannets betydning i både kristen, muslimsk, buddhistisk, hinduistisk og jødisk religion. Flere gir uttrykk for at dette er nok et eksempel på religionsblandingen som finner sted i Kirkenes Verdensråd. I pressemedlingen fra Kirkenes Verdensråd heter det at handlingen skulle symbolisere at spørsmålet om tilgang på vann er og vil bli sentrum for mange av verdens konflikter.

Oppsikt vekker også Terje Hegertun i dagens utgave av Dagen. Her uttaler en av norsk pinsebevegelses mest markante skikkelser i vår tid, den tidligere redaktøren av Korsets Seier, seg positivt om nettopp Kirkenes Verdensråd. Han mener nå tiden er moden for at pinsevenner og katolikker setter sitt preg på Kirkenes Verdensråd.

Hegertun, som er professor ved Menighetsfakultetet, og som representerte Norges Kristne Råd på møtet i Seoul, mener pinsevennene må påvirke Kirkenes Verdensråd innenfra. Han henviser til lederen for Pinsevennenes Verdenskonferanse, malaysiske Prince Gunteratnam, som gir uttrykk for at tiden er inne for en gjensidig anerkjennelse av hverandre, og han ønsker Guds velsignelse over det arbeidet Kirkenes Verdensråd,

'Tilnærmingen mellom pinsevenner og Kirkenes Verdensråd er historisk, og et tegn i tiden,' sier Terje Hegertun til Dagen.

Det er nok ikke alle pinsevenner som er enige med Hegertun i dette.

Foto: Kirkenes Verdensråd

Ingen kommentarer: