lørdag, november 02, 2013

Baptistpastor i Kasakhstan risikerer 1 års fengsel

En baptistpastor i Kasakhstan risikerer et års fengsel etter å ha nektet å betale en bot tilsvarende to måneders lønn for å ha holdt en gudstjeneste, uten myndighetenes tillatelse.

28. oktober åpnet politiet en straffesak mot pastor Pavel Leonov. Han ble bøtelagt i mars i år, som en følge an en politi-razzia mot mot hans menighet i Ayagoz i den østlige delen av Kasakhstan. Forsamlingen til pastor Leonov er en del av Rådet for Baptistkirker. Dette rådet har blitt enige om at de vil utføre sivil ulydighet ved å nekte å betale bøter de ilegges for å holde gudstjenester. Samtlige av disse menighetene er uregistrerte.

Når saken ble behandlet for retten i august, sa han at han ikke ville betale boten han er ilagt, fordi han mener at han ikke har gjort noe galt ved å holde en gudstjeneste for menighetens medlemmer. Den gangen ble han satt i fengsel i 24 timer.

Forum 18 opplyser at pastor Pavel Leonov er en av 100 mennesker av ulik religiøs bakgrunn som så langt i år er bøtelagt, for å ha ledet eller deltatt i religiøse sammenkomster som ikke er godkjent av kasakhiske myndigheter.

Ingen kommentarer: