mandag, november 11, 2013

Pinseleder bekymret for manglende hellighet i dagens kirke

Den øverste lederen for Assemblies of God, et av verdens største pinsesamfunn, George O.Wood (bildet), er bekymret for nåtidens- og fremtidens kirke.

Årsaken er den moralske utglidningen i et relativistisk samfunn - alt er tillatt, så lenge alle er enige og det ikke skader noen.

De kulturelle konsekvensene av dette er ødeleggende, mener Wood. Synden og dens effekt gjennomsyrer samfunnet: seksuell umoral, og familier som bryter sammen, materialistisk grådighet og ufølsomhet overfor de fattige, urettferdighet og vold som underholdning. Når alt går an er det ikke til å unngå at noen må lide.

'Hvordan kan barnebarna mine, Jacob og Reese, bli Guds menn i denne tidsalder? Hvordan kan de bli hellige, vel vitende om at 'uten helliggjørelse skal ingen se Herren' (Hebr 12,14).Hellighet i tanker, ord, handlinger, relasjoner er mitt største håp og dypeste bekymring, hva angår mine barnebarn', skriver Wood i en artikkel publisert i Charisma News i dag.

Han siterer Rom 12 hvor apostelen Paulus ber oss om bære frem våre kropper 'som et levende og hellig offer til glede for Gud'.

Wood skriver at når han ser på samfunnet rundt seg gråter han og roper til Gud for sine barnebarn.

'Jeg forstår at Gud har gjort det mulig for oss å vokse i hellighet. I 1.Kor 6,8-11 lister Paulus opp en rekke synder. Så sier han noe som er det mest håpefulle ordene i Skriften: 'Slik var noen av dere før. Men nå er dere vasket rene, dere er gjort hellige, dere er gjort rettferdige i Herren Jesu Kristi navn og ved vår Guds Ånd'. (v.11)

George O. Wood oppfordrer forkynnere til å tale om hellighet, slik at de kan lære familier og menighetsmedlemmer til å bøye seg for 'Herren i hellig prakt'. (Salme 29,2)

Ingen kommentarer: