søndag, februar 09, 2014

President Obama bekrefter sin kristne tro og ber om økt forbønn for forfulgte kristne

På den 62. årlige bønnefrokosten i Washington torsdag, bekreftet president Obama sin tro på Jesus, og tok et sterkt standpunkt for religiøs frihet og oppmuntret til forbønn for fengslede kristne i Iran og Nord-Korea.

Også Førstedamen og visepresident Biden tok del i den tradisjonelle samlingen holdt i Washington Hilton,sammen med dignitærer som president Martelly fra Haiti og president Nishani fra Albania. Ansvarlige for årets bønnefrokost var republikaneren Janice Hahn fra California og republikaneren Louie Gohmert fra Texas. Den nasjonale bønnefrokosten ble i sin tid startet av nordmannen, Abraham Vereide.

Bethany Hamilton, en evangelikal kristen, som for en tid tilbake mistet den ene armen i forbindelse med et hai-angrep, leste lignelsen om Den barmhjertige samaritan og fra Efeserbrevet om hvor vid, lang, djup og høy Kristi kjærlighet er.

President Obama talte om hvor viktig tiden hans hadde vært i en menighet i Chicago for hans eget liv:

'Jeg er takknemlig ikke bare fordi jeg var fattig, og menigheten gav meg mat, mn fordi det ledet til noe mye mer. Det ledet meg til å omfavne Jesus Kristus som min Frelser og Herre. Det ledet meg til Michelle - mitt livs kjærlighet - og det har velsignet meg med to ekstraordinære døtre. Det ledet meg til en offentlig tjeneste. Og jo lenger jeg tjener, spesielt i tider av prøvelser og tvil, desto mer takknemlig er jeg for Guds veiledende hånd'.

Presidenten talte også tydelig mot menneskehandelen - 'det moderne slaveri, en grusomhet som vi sammen må bekjempe'.

Han fortalte også at han så frem til å møte pave Frans i Vatikanet neste måned:

'Hans budskap om å bry seg om de minste av de minste håper jeg vi alle omfavner'.

President Obama sa at han ble inspirert av pavens 'ord og handlinger, hans ydmykhet, hans barmhjertighet og hans vilje til å tjene kampen for sosial rettferd'.

Ingen kommentarer: