onsdag, mai 13, 2015

Kristne overses i matutdelingen til jordskjelvsofre i Nepal

Kristne i Nepal hevder at de blir oversett i forbindelse med matutdelingen, som følge av jordskjelvene som har hatt en slik ødeleggende effekt på landet. Nepalesiske kristne har lenge vært diskriminert for sin tro.

Det er USA kontoret til Open Doors som melder dette.

Kristne i Nepal er også bekymret for at jordskjelvkatastrofen vil føre til at signeringen av den nye konstitusjonen som skal sikre religionsfrihet i landet, nå vil utsatt. Landets kristne har lenge sett frem til signeringen av denne.

Jordskjelvet 25. april har drept mer enn 7000 mennesker, av disse er 500 kristne. Tusenvis av kristne har mistet sine hjem, og lever nå i telt eller under åpen himmel. Det nye og kraftige jordskjelvet som rammet Nepal i går, med episenter rundt Mount Everest, førte også til manges død. Hvor mange av disse som er kristne, vet vi foreløpig ikke.

Menighetene Nissi og Alpha i Sindupalchok forteller at de har henvendt seg til nepalesiske myndigheter for å få hjelp til å ta ut døde, men har ikke mottatt noen form for hjelp. Disse menighetene måtte for egen regning leie kranbiler for å få ut i døde.

Ute på landsbygda skal situasjonen være kritisk for mange, melder Open Doors. Svært lite mat er tilgjengelig her ute. I landsbyen Madhevista har 30 kristne mistet sine hjem. 60 kristne skal bo sammen i et eneste telt. De fleste teltene huser omlag 30 mennesker. Hygienesituasjonen er kritisk, og man frykter for at epidemier kan bryte ut når som helst.

La oss huske våre trossøsken i Nepal i våre forbønner!

1 kommentar:

roedvang sa...

Dette er ikke hele sannheten. De norske misjonærene Kristin og Erik Bøhler, som har vært i Nepal i 13 år, ved Okhaldunga sykehus er i full sving med å skaffe mat og materiell til jordskjelvrammede i området, samtidig som de står på ved sykehuser(han er lege) alt det de orker forå hjelpe jordskjelvofrene.
Og for de som ønsker det, kan det gis gaver til Normisjon merket "Nepal".