fredag, mai 08, 2015

Statsminister David Cameron: Jesus er min personlige Frelser

David Cameron og De konservative beholder makten i Storbritannia og får rent flertall i Underhuset etter torsdagens valg. Lederne for Labour, Liberaldemokratene og for UKIP trekker seg.

Valgresultatet er overraskende. Alle meningsmålinger tydet på at det skulle bli et svært jevnt valg, men nå slipper Cameron hjelp fra koalisjonspartier.

Jeg merker meg at en profilert kristen leder som, Canon Andrew White, bedre kjent som 'presten fra Bagdad' uttrykker glede over valgresultatet. Han skriver på sin Facebook-side:

'En konservativ seier! De sa det ikke ville skje, alle hadde sine tvil. Ved påsketider kom statsministeren med den mest forunderlige påskehilsen om Kristi oppstandelse. Fra det øyeblikket av visste jeg at gjenvalget av ham ville være overnaturlig, og det var det. Derfor ber jeg om at vi må be for den britiske statsministeren, at Guds overnaturlige kraft vil være over ham'.

I den oppsiktsvekkede påskehilsenen som den anglikanske presten sikter til sa statsminister Camron følgende: 'Påsken er ikke bare en tid for kristne til å reflektere, men også en tid for hele landet vårt til å reflektere over hva den kristne tro tilfører Storbritannia.

Statsminister Cameron snakker villig vekk om viktigheten av å lære barna om påskens innhold, og han snakker også om den fred og den veiledning han får gjennom den kristne troen. Onsdag før påske holdt statsministeren en mottagelse for kristne ledere i Downing Street, hvor han i følge BBC, skal ha omtalt Jesus Kristus som sin personlige Frelser.

I videoen forteller David Cameron også om sin egen reise til Betlehem og Jerusalem, som han foretok en drøy måned før påske:

'Jeg fikk med egne øyne sett steder der Jesus ble født og døde. Det var en ekstraordinær opplevelse for meg å være der så mye av vår historie begynte, sa statsministeren i videoen.

På videoen snakker han også varmt om Alpha-kurset, og den forandringen det gjør med mennesker som tar det.

Ingen kommentarer: