lørdag, mai 16, 2015

Tre nivåer av bønn vi trenger å kjenne, del 3

Her følger tredje del av undervisningen til James Goll (bildet). Del 2 ble publisert den 9.mai, mens første del ble publisert 8.mai:

Vår evne til å flyte i gavene: undergjerninger, inkludert kreative mirakler, kommer gradvis som en del av at vår forestillingsevne overgis til Herren, for det er der vi begynner å tro det umulige.

Å benytte vår fantasi i kontemplasjon er helt relevant og en av de beste måter den kan brukes når vi ber Gud om å hellige den og fylle våre sanser med Hans Ånd. Dette har ingen ting med hvordan forestillingsevnen brukes i New Age, men ganske enkelt det Broder Laurentius kaller 'å venne seg til å leve i Guds nærvær'.

Hvis frustrasjoner og distraksjoner presser seg på oss, trenger vi en strategi for å holde dem ute. Madame Jeanne Guyon, en fransk kristen mystiker fra slutten av 1700-tallet og begynnelsen på 1800-tallet og en pioner når det gjelder kontemplativ bønn, anbefalte å meditere på Skriften i denne hensikt. Hun skrev at når konkurrerende distraksjoner kjemper om å få vår oppmerksomhet, skulle vi grunne, meditere, tenke over og mumle over Skriften. Når vi mediterer over Bibelen så hjelper det oss å re-fokusere vår oppmerksomhet på Herren.

(fortsettes)

Ingen kommentarer: