mandag, mai 25, 2015

SISTE: Golanhøydene kan stå i fare på grunn av formidabel fremrykking fra IS

Min gode venn, den rumenske forbederen, Ioan Peia, kommer nå med en sterk oppfordring til å be for Israel, Syria og Irak.

Den forferdelige islamistiske terrorgruppen IS er på offensiven og lykkes de med fremrykkingen kan Golanhøydene (bildet) stå i fare, og da er situasjonen særdeles farlig for Israel.

IS har hatt stor framgang så langt i går og i dag. De rykker fram fra den sentrale byen Palmyra, som de lykkes med å innta i forrige uke, i kolonner hvor de har tatt bruk de USA-lagde stridsvognene og pansrede kjøretøyene de konfiskerte i Irak. Det ser ut til at den syriske militærmakten ikke klarer eller vil gjøre noe forsøk på å stanse dem.

Kilder Ioan Peia siterer sier at intensjonen til IS denne gangen var å ta knutepunktet mellom Syria, Jordan, og Irak, som ligger ved den østlige siden av grensen. Man anslår at de i morgen, tirsdag 26. mai, vil ha nådd Deir el-Zour, helt i øst, som de allerede okkuperer. Det anslås at IS nå kontrollerer et område på hele 250 kilometer fra Palmyra til den jordanske grensen.

Etter å ha krysset grensen antar man at målet er landsbyer og byer i det nordlige Jordan, spesielt Ar Ruwayshid, hvor det for tiden befinner seg 800.000 syriske flyktninger. Det kreves ikke mye fantasi for å forestille seg hva som da vil skje av grusomheter.

Tiden er inne for å bøye våre knær og be!

Foto: Wikipedia.no

Ingen kommentarer: