lørdag, mai 02, 2015

Ukrainakonflikten: Vellykket kristen fredskonferanse i London

Mer enn 6.000 mennesker drept og 1,2 millioner internflyktninger. Hvordan skal den globale kirken reagere på den ukrainske konflikten?

60 delegater og observatører fra ulike kristne trossamfunn og humanitære organisasjoner i Ukraina, Russland og Europa forøvrig var samlet til The London Consultation i Lambeth Palace 28. april, for å drøfte dette spørsmålet. Konferansen ble simultantolket til russisk, ukrainsk og engelsk.

I fire sesjoner ble ulike spørsmål relatert til den pågående konflikten diskutert. Ulike talere tok for seg det 'russiske verdenssynet' og hvordan visse ideologier er den drivende kraften i konflikten, men også hvordan kristne bør reagere på den humanitære katastrofen, truslene mot religiøs frihet, brudd på menneskerettighetene og hva som kan gjøres for å få i stand en forsoningsprosess.

På bildet ser vi den globale ambassadøren for Baptist Missionary Society, David Coffey, og ved hans venstre side, pastor Yuri Sipko, som er den tidligere presidenten for Unionen av Evangeliske kristne/Baptistene i Russland og på hans høyre side, biskop Mykhalio Panochko, som er president for kristne av evangelisk tro i Ukraina. Dette er sentrale personer i arbeidet for fred og forsoning i den pågående konflikten.

La oss huske på å be for dem og for ringvirkningene av denne viktige konsultasjonen i London og det videre arbeidet fremover.

(Foto: European Baptist Federation)

Ingen kommentarer: