torsdag, september 28, 2023

Belgisk kvinne ble kvalt med en pute under eutanasi


En belgisk kvinne som ba om dødshjelp ble kvalt til døde med en pute da den dødelige dosen av medisin mislyktes og kvinnen begynte å skrike. Hendelsen etterforskes nå som et drap.

Det er den kristne avisen Världen idag som skriver dett.

Da den 36 år gamle belgiske Alexina Wattiez ble diagnostisert med terminal kreft, ba hun om aktiv dødshjelp fra en organisasjon i Liège, melder CBN News.

Partneren hennes, Christophe Stulens, fortalte til den belgiske avisen Le Soir at en lege og to sykepleiere kom til familiens hjem for å gi henne den dødelige injeksjonen. Etter å ha tatt farvel med Wattiez, måtte Stulens og hans 15 år gamle datter vente ute på terrassen.

Han sier at han forventet en fredelig død for partneren, noe hun også hadde ønsket, men i stedet hørte han henne plutselig skrike.

– Jeg kjente igjen stemmen hennes. Etterpå så vi henne ligge på sengen med øynene og munnen åpen.

Obduksjonen viste at Alexina Wattiez døde av kvelning, og ifølge Le Soir byttet sykepleierne på å bruke en pute for å kvele henne. Christophe Stulens saksøker nå organisasjonen, med mål om å få en debatt om saken slik at noe slikt aldri skal skje igjen.

Påtalemyndigheten i Liège har åpnet en drapsetterforskning.

Til tross for Belgias forsøk på å utvide tilgangen til dødshjelp, blir hendelsen nå fordømt av belgiske politikere.

Ifølge Live Action News brukes de samme stoffene i både dødshjelp og dødsstraff.

– Disse medikamentene, gitt i tilstrekkelig høye doser, gjør at pasienten ikke kan bevege en muskel, ikke kan uttrykke ytre eller synlige tegn på smerte. Men det betyr ikke at han eller hun er fri for lidelse, sa Joel Zivot, assisterende professor i anestesiologi og kirurgi ved Emory School of Medicine, til nyhetssiden.

Zivot forklarer videre at eutanasipasienter ofte drukner av væske som fyller lungene, mens de blir lammet av stoffene. Han mener dødshjelpsforkjempere har en plikt til å være tydelige på detaljene rundt dette.

– Folk som vil dø fortjener å vite at de kan ende opp med å drukne, ikke bare sovne.

Ingen kommentarer: