onsdag, desember 20, 2006

Aliyah til Israel



Ebenezer Emergency Fund er en organisasjon som står vår families hjerte nært. I forbindelse med den første Gulf krigen var 120 kristne samlet i Jerusalem for å be for det andre eksodus som det er profetert om i Den Hellige Skrift. Da talte Gud til en engelsk forretningsmann ved navn Gustav Scheller, og ba han om å organisere et hjelpeapparat for å få jødene ut av det tidligere Sovjetunionen. Mens bombene regnet ned over Gulf-området tok dette arbeidet til. I dag er mer enn 100.000 jøder reddet ut av Russland og brakt til Israel. Det er et stort Guds under. For det første: på den tiden dette arbeidet startet opp var jødene i det tidligere Sovjetunionen nektet utreise fra landet. Dessuten: det pågikk en krig. Hvem ville tro at noen i det hele tatt ville begi seg i vei til Israel sjøveien? Men det skjedde. Medarbeiderne til Ebenezer Emergency Fund satte i gang Operasjon Exodus. De har lett med lys og med lykte i de mest fjerntliggende landsbyene i det veldige russiske riket etter Abrahams sønner og døtre, hjulpet dem praktisk på stedet og hjulpet dem med alle papirene som skal til for at de skulle kunne foreta Aliyah. De fleste er sendt med båt fra Odessa til Haifa.

I det siste bønne- og nyhetsbrevet skriver forfattteren Steve Lightle - som selv har arbeidet med jødenes hjemkomst i 32 år nå: "Etterhvert som det jødiske folket vender tilbake til Israel, bringer hver dag oss nærmere Herrens dag. Denne hjemkomsten er det fremste tegnet på at Messias snart kommer tilbake. Profetene forutså at frelse i hovedsak ville bli jødene til del etterat Han har ført dem tilbake til Israel. Selv med alle konflikter, kriger og rykter om krig, fortsetter jødene å vende tilbake til Israel. Herren holder sitt løfte."

I artikkelen skriver Steve Lightle, som selv er jøde: "Gud ber nå troende over hele verden å hjelpe til med denne hjemkomsten. Når vi gjør dette, vil vi fort merke at vi befinner oss i en kamp, men vi står sammen med Ham og Hans ord... De som forakter, forbanner, ydmyker eller latterliggjør det jødiske folket vil oppdage at de har en fiende: Herren, Israels Gud. Vi må adlyde Guds ord etter hvert som denne kampen, primært den åndelige, intensiveres. Store forandringer holder på å skje og fienden angriper alle som står opp for Israel. Djevelen vet at han har kun kort tid igjen, og han forsøker å hindre alt Herren og de som samarbeider med ham, vil gjøre. Bibelen sier at vi ikke skal være uvitende om Satans planer. "... for at ikke Satan skulle overliste oss. For hva han har i sinne, er vi ikke uvitende om." (2.Kor 2,11) Jeg blir minnet om å be for min families beskyttelse mange ganger daglig, på samme måte som jeg ber om beskyttelse for Israel. Jeg vil oppmuntre deg til å gjøre det samme."

Mot slutten av artikkelen sin skriver Lightle dette: "Jeg tror vi nå er i ferd med å komme inn i en ny fase vedrørende Israel og det jødiske folket, og at vi må være villige til å forandre oss, slik at Herren kan arbeide sammen med oss. Det vil koste mer enn før. Kostnaden vil også være forskjellig for den enkelte av oss. Men er vi villige til å beregne den - og betale den?"

Det er interessant at Ebenezer Emergency Fund ble stiftet under en krig. Med ekko fra en ny krig, kom de nasjonale koordinatorene for Ebenezer - eller Operasjon Exodus som de også kaller seg - sammen i Jerusalem i september i år. For å be og for å planlegge. Dette er hengitte mennesker som er åpne for Guds ledelse, og som handler på Hans ord og som er villig til å stå midt oppe i striden. Ta gjerne kontakt med det norske kontoret: Ebenezer Hjelpefond Norge. Postboks 75, 4661 Kristiansand S. Epost: eef.no@online.no eller via www.operasjonexodus.no

Jeg vil samtidig be om forbønn for bibellæreren Art Katz, en messiansk jøde jeg har omtalt på bloggen tidligere. Han er svært syk. Be Herren om at Han må reise Art opp igjen raskt. Det er stort behov for hans grundige bibelundervisning i mange sammenhenger.

Ingen kommentarer: