lørdag, desember 30, 2006

"Først en bølge av hellighet, så en bølge av Guds herlighet!"

Jeg må få dele noe oppmuntrende med bloggens forbedere. Noen måneder nå har jeg følt en sterk bønnebyrde for Shetland, og spesielt de siste ukene. Som flere av dere vet var jeg en av talerne på konferansen: "Fire from the North", en transatlantisk bønnekonferanse som ble arrangert på Shetland i august 2005. Det var fint å være sammen med forbedere fra Skandinavia, Storbritania, USA, Canada, Orkenøyene, Færøyene, Island, ulike urbefolkningsgrupper, fra Israel og selvsagt forbedere på Shetland - deriblant lederne for Shetland Prayer Link, Sarah og Andrew Hamsworth. Sarah og Andrew bor i et vakkert dalføre, hvor Andrew dyrker kaktus! (Se vinterhagen som er bygget i tilknytning til huset deres.) Dagen vi tilbrakte sammen med dem kommer jeg aldri til å glemme. De var slike frie, herlige mennesker, med rungende latter samtidig som de dro himmelen ned når de bad! Da de flyttet til Shetland fra Skotland, gav Andrew avkall på en adelig tittel. Men de følte sterkt at Gud kalte dem til Shetland, og til et spesielt område av øya. Verken Sarah eller Andrew visste hvorfor. Det skulle gå en lang stund før noen fortalte dem at huset de hadde kjøpt lå i en dal, hvor det i gammel tid ble flyttet båter fra den ene delen av øya til den andre, på hvaltenner. Dalen hadde fått navnet: De døde ben i dalen! Sarah og Andrews tanker gikk umiddelbart til beretningen i Esekiel 37, som nettopp handler om de døde ben i dalen, og som Esekiel får beskjed av Gud om å profetere over, slik at de blir levende igjen. Etter denne opplevelsen begynte ekteparet å be målbevisst om at Gud skulle utøse sin Ånd over Shetland. Huset deres, som heter Revayah, betyr da også "vind".

Sarah og Andrew tilhører Emmanuel Christian Fellowship - den lokale pinsemenigheten, knyttet til Assemblies of God, i Lerwick. Jeg hadde gleden av å delta på en gudstjeneste her, og ble kjent med pastoren Jaime F. Tonge. Når jeg har bedt for Shetland den siste tiden så har det handlet mye om å be for Shetland og Emmanuel Christian Fellowship. Jeg vet ikke helt hvorfor. Bønnebyrden har vært sterkt lagt på meg. I går ringte jeg Andrew og fortalte om bønnebyrden. Jeg sa til ham at jeg ikke vet hvorfor jeg ber, bare at Gud minner meg om dette til stadighet. Sent i går kveld opplevde jeg at Gud plutselig gav meg et ord i tilknytning til det jeg har bedt over: "Det kommer først en bølge av hellighet, så en bølge av Guds herlighet." Men det var for sent å ringe for å gi ordene videre.

Så jeg ringte først i ettermiddag. Da forteller Andrew at han og Sarah, og to andre forbedere hadde vært sammen i menighetens lokaler i formiddag, for å be. Et av bønneemnene som lå sterkt på dem var en bønn om mer hellighet, både i egne liv og i forsamlingen! Andrew ble derfor veldig oppmuntret av ordene jeg fikk, og skulle bringe dem videre til forsamlingen.

Kan du være med på å be for Shetland? Neste år starter en helt spesiell bønnekampanje på denne øya. I løpet av 2007 skal både Shetland og Skottland vandres på kryss og vers av mennesker som ber om vekkelse. Bønnekonferansen i fjor var et resultat av en profetisk tiltale som Kjell Sjøberg og en annen forbeder fikk, da de ba på Åland for en del år siden. Den gikk ut på at vekkelsen skulle bryte løs på Shetland, og så spre seg nedover Europa. Jeg ser ikke bort fra at jeg reiser tilbake til Shetland neste år, om alt legger seg til rette for det. Jeg får ikke Shetland ut av tankene.

Ingen kommentarer: